ΑΘΗΝΑ
06:42
|
05.05.2024
Τουλάχιστον 165 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον θύλακα και 290 έχουν τραυματιστεί μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.
Το Ισραήλ συνεχίζει την επιθετικότητά του από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από τις επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου πλησιάζει τους 26.500, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Ο αριθμός των νεκρών ως αποτέλεσμα της επιθετικότητας του Ισραήλ από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους έχει αυξηθεί σε 26.422 και 65.087 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση που αναρτήθηκε στο κανάλι του Telegram.

Σύμφωνα με αυτήν, «τουλάχιστον 165 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον θύλακα και 290 έχουν τραυματιστεί μόνο τις τελευταίες 24 ώρες».

Οι εντάσεις ξέσπασαν ξανά στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου αφού μαχητές της ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς με έδρα τη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος, σκοτώνοντας πολλούς Ισραηλινούς κατοίκους κιμπούτς που ζούσαν κοντά στα σύνορα της Γάζας και απήγαγαν περισσότερους από 200 Ισραηλινούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Η Χαμάς περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ κήρυξε πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και εξαπέλυσε βομβαρδισμούς του θύλακα και ορισμένων περιοχών στον Λίβανο και τη Συρία, καθώς και χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Συγκρούσεις σημειώνονται και στη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα