ΑΘΗΝΑ
02:41
|
01.05.2024
Διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και πρόωρες εκλογές εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.
Η ισραηλινή αστυνομία κρατά έναν άνδρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που ζητούσε νέες εκλογές, όντας απογοητευμένος από την αποτυχία της κυβέρνησης να φέρει όλους τους αιχμαλώτους στη Λωρίδα της Γάζας, Τελ Αβίβ, 27 Ιανουαρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε αρκετούς διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ, οι οποίοι ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και πρόωρες εκλογές εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, αναφέρει το Al Jazeera.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαλύθηκαν με τη βία στην πλατεία Καπλάν και κατασχέθηκε εξοπλισμός διαμαρτυρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Οι διαδηλωτές ύψωσαν το σύνθημα: «Εκλογές τώρα» και φώναζαν για την άμεση αποχώρηση του Νετανιάχου, σύμφωνα με την έκθεση.

Πολλές άλλες περιοχές στο Ισραήλ έγιναν μάρτυρες διαδηλώσεων με χιλιάδες συμμετέχοντες, με αίτημα την απόλυση της κυβέρνησης και την απελευθέρωση των αιχμαλώτων στη Γάζα. Περισσότεροι από 100 αιχμάλωτοι παραμένουν υπό κράτηση της Χαμάς.

Περιλάμβαναν την Ιερουσαλήμ, τη Χάιφα, την Καισάρεια, την Κεφάρ Σάβα, τη Ρεχοβότ και την Μπερσεμπά, σύμφωνα με την ισραηλινή ραδιοτηλεοπτική αρχή και την Yedioth Ahronoth.

Καθώς οι διαδηλώσεις εντάθηκαν, ο Νετανιάχου επέκρινε τις διαδηλώσεις των οικογενειών των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα ως «άχρηστες και συμβάλλουν στις απαιτήσεις της Χαμάς».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι 136 αιχμάλωτοι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα