ΑΘΗΝΑ
12:45
|
02.05.2024
«Ο βασανισμός δεν είναι Τέχνη, δεν είναι πολιτισμός», το σύνθημα των διαδηλωτών. Δημοψήφισμα προτείνει ο πρόεδρος της χώρας.
«Όχι άλλοι θάνατοι αθώων», φώναζαν οι διαδηλωτές στην Πόλη του Μεξικού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από μέλη οργανώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και φιλόζωων πολιτών ενάντια στην επιστροφή των ταυρομαχιών στην Πόλη του Μεξικού. Χθες Κυριακή 28/1 στην πρωτεύουσα του Μεξικού έγινε για πρώτη ταυρομαχία σε αρένα μετά από το 2022.

Δικαστήριο είχε διατάξει την επ’ αόριστον αναστολή των ταυρομαχιών μετά από προσφυγή οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων. Η πρακτική των ταυρομαχιών χρονολογείται από τον 16ο αιώνα στο Μεξικό. Ωστόσο, μόλις τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ανακάλεσε τη δικαστική απόφαση. Πάντως, όπως αναφέρει το BBC, είναι πολύ πιθανή μια νέα δικαστική μάχη μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων των ταυρομαχιών.

«Ο βασανισμός δεν είναι Τέχνη, δεν είναι πολιτισμός», ήταν ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία του Μεξικού, όπου βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες αρένες ταυρομαχιών στον κόσμο.

Η αρένα ήταν γεμάτη με θεατές, οι οποίοι με τη σειρά τους φώναζαν το σύνθημα: «Ζήτω η ελευθερία!».

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση πάνω στο επίμαχο ζήτημα, αλλά έχει προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το μέλλον των ταυρομαχιών στη χώρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 250.000 ταύροι σκοτώνονται ετησίως στον κόσμο κατά τη διάρκεια ταυρομαχιών σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς οργάνωσης, Humane Society.

Οι ταυρομαχίες είναι νόμιμες σε πολλές περιοχές του Μεξικού. Άλλες χώρες που συνεχίζουν την εν λόγω πρακτική στον κόσμο είναι η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Κολομβία, η Βενεζουέλα και ο Ισημερινός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα