ΑΘΗΝΑ
09:19
|
27.04.2024
Εντός της ημέρας (29/1) αναμένεται η απόφαση για σχολεία της Αττικής, καθώς από το βράδυ αναμένονται χιόνια και στα βόρεια προάστια.
Κακοκαιρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέτρα για την προστασία των οδηγών και των πολιτών εν γένει λαμβάνονται καθώς είναι σε εξέλιξη η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας.

Εκτός από τη Λεωφόρο Πάρνηθος που έκλεισε την Κυριακή (28/1) από το ύψος του τελεφερίκ, η αστυνομία προχώρησε λόγω χιονόπτωσης σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια και στις δύο κατευθύνσεις.

Επίσης, εκτός από τα σχολεία που έχουν κλείσει, εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθεί απόφαση για σχολεία της Αττικής, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας (29/1) και έως το πρωί της Τρίτης (30/1) αναμένονται χιόνια και στα βόρεια προάστια.

Μέχρι στιγμής οι τοπικές αρχές στον δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στην Εύβοια αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την Τετάρτη (31/1)

Ο καιρός σήμερα (29/1)

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Θεσσαλία – Σποράδες: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (κυρίως Μαγνησία) και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο και βαθμιαία τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

β) Ανατολική Στερεά: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (κυρίως Βοιωτία – Φθιώτιδα) και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο (κυρίως Βοιωτία) και βαθμιαία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31/1) θα εξασθενήσουν.

γ) Εύβοια: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο και βαθμιαία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης θα εξασθενήσουν.

δ) Αττική: Σήμερα, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στις ανατολικές, βόρειες και δυτικές περιοχές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ε) Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες αύριο πρόσκαιρα θα ενταθούν και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα εξασθενήσουν.

στ) Κρήτη: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρωινές ώρες αύριο και θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Τετάρτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα