ΑΘΗΝΑ
11:08
|
27.04.2024
Τραγικό θάνατο βρήκε εργάτης εργολαβικού συνεργείου που δούλευε για τον ΔΕΔΔΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 29 Ιανουαρίου, στον δρόμο προς Άγιο Αδριανό στην περιοχή του Ναυπλίου.

Ένας αλλοδαπός εργάτης εργολαβικού συνεργείου που δούλευε για τον ΔΕΔΔΗΕ βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ ξεφόρτωνε κολόνες της ΔΕΗ και μια από αυτές τον καταπλάκωσε.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αργολίδας, Γιώργος Γαβρίλος, αναφορικά με το περιστατικό, ζητώντας την διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο άτυχος εργάτης, τονίζοντας πως «όσο η Κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην εργασιακή ζούγκλα, ο κατάλογος των εργατικών ατυχημάτων μεγαλώνει».

«Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν εργολαβικός εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ, ένας από τους πολλούς εργαζόμενους υπό αυτό το καθεστώς που καθημερινά θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, χωρίς σαφές εργασιακό πλαίσιο και σε ένα επισφαλές καθεστώς εργασίας» αναφέρει ο βουλευτής και τονίζει:

«Για τη δικαίωση του νεκρού εργαζόμενου αλλά και για την ανακούφιση των οικείων του, ζητάμε άμεσα από το υπουργείο Εργασίας να μας ενημερώσει για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Παράλληλα, ζητάμε τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων ελέγχων σχετικά με το αν τηρούνταν ή όχι μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων που δούλευαν στη συγκεκριμένη βάρδια, καθώς και των, τελικώς, επιβληθέντων προστίμων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία»

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Πουλάς, ζητώντας τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το εργατικό δυστύχημα στο Ναύπλιο καθώς και τον καταλογισμό των ευθυνών.

«Είναι άμεση ανάγκη η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς να αυστηροποιήσουν και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στους χώρους και στις συνθήκες εργασίας και να λάβουν επιτέλους σοβαρά υπόψη αλλά και να διερευνήσουν σε βάθος το ζήτημα της αύξησης των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο βουλευτής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα