ΑΘΗΝΑ
05:11
|
06.05.2024
Από την 1η Φεβρουαρίου η ΣΤΑΣΥ θα έχει ειδικό σύνδεσμο άμεσης ενημέρωσης για τυχόν προβλήματα στην μετακίνηση αναπήρων με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.
Ανάπηρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου, η ιστοσελίδα της ΣΤΑΣΥ θα έχει ειδικό σύνδεσμο που θα ενημερώνει τα άτομα με αναπηρίες για τυχόν προβλήματα δυσλειτουργίας που αφορά την πρόσβασή τους σε κάποιο σταθμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενημερώνοντας  τα μέλη της Υποεπιτροπής της Βουλής για θέματα των Ατόμων με Αναπηρία ανακοίνωσε πως χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο σύνδεσμο οι επιβάτες με προβλήματα κινητικότητας θα μπορούν να μάθουν αν έχει χαλάσει κάποιος ανελκυστήρας και σε πόση ώρα θα αποκατασταθεί η βλάβη κι έτσι θα ξέρουν εγκαίρως αν ο σταθμός που θα χρησιμοποιήσουν είναι πλήρως προσβάσιμος.

Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος «Προσβασιμότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και τόνισε πως με πρέπει να διανυθεί αρκετός δρόμος ακόμα, ώστε οι ανάπηροι να μπορούν να απολαμβάνουν μετακινήσεις με ασφάλεια, χωρίς εμπόδια, όπως αρμόζει ως σε ισότιμους συμπολίτες μας.

Η Αλεξοπούλου  είπε πως τα  πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2024 διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε να επιβιβαστούν ‘Ατομα με Αναπηρία και με μειωμένη κινητικότητα.

Επιπλέον, τόνισε ότι μέχρι το 2026 θα κυκλοφορούν 1.300 καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία, οπότε ο στόλος του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη θα έχει σε ένα μεγάλο βαθμό ανανεωθεί και ουσιαστικά θα υπάρχει πλήρης προσβασιμότητα.

Η υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Η Αλεξοπούλου υπενθύμισε ότι με τον Νέο Κανονισμό για τα δικαιώματα των επιβατών, αυξάνονται τα διοικητικά πρόστιμα και οι αποζημιώσεις από 150 ευρώ μέχρι 3.000 ευρώ για την ανεμπόδιστη μεταφορά Ατόμων με Αναπηρίες τόσο από ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών όσο και από δημόσιους φορείς συγκοινωνιών.

Διευκρίνισε ότι στόχος των αυξήσεων αυτών των προστίμων και των αποζημιώσεων δεν είναι για να μαζεύει χρήματα το δημόσιο ταμείο, αλλά για να διαμορφωθεί μία ασπίδα προστασίας απέναντι σε ανάρμοστες συμπεριφορές και διακρίσεις απέναντι στους συμπολίτες μας με αναπηρίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα