ΑΘΗΝΑ
15:48
|
02.05.2024
Καλούν σε συγκέντρωση σήμερα στις 11, αντιδρώντας στην παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις καταλήψεις.
Φωτ.: kosmodromio.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν, σήμερα Δευτέρα 29/1, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας αντιδρώντας στην παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, καθώς κλιμακώνεται ο αγώνας ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να σταματήσει τον αγώνα μας με ψέματα, απειλές και εκβιασμούς για “χαμένες εξεταστικές”, τώρα επιλέγει τον αυταρχισμό και την καταστολή», καταγγέλλουν οι φοιτητές και καλούν σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνιζόμαστε για πτυχία με αξία, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, για φοιτητική μέριμνα, ως εγκληματίες», προσθέτουν, τονίζοντας ότι στόχος είναι η συγκάλυψη «του πραγματικού εγκλήματος που διαπράττει η ίδια με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».

«Είναι γελασμένοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών είμαστε αποφασισμένοι και απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Ότι και να κάνει η κυβέρνηση δεν μας τρομοκρατεί! Ο αγώνας μας δυναμώσει!» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Εντωμεταξύ, για αυταρχισμό σε βάρος των αγώνων του φοιτητικού κινήματος κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της και η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, η οποία προσανατολίζεται να ζητήσει σχετικό ψήφισμα καταγγελίας από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά.

«Η εισαγγελική απόφαση για διερεύνηση “αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος”, ενάντια στους Φοιτητικούς Συλλόγους, καλώντας ευθέως και τις πρυτανικές αρχές να στραφούν ενάντια στους φοιτητές, είναι αντιδραστική και επικίνδυνη», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, που καλεί σε στήριξη της αυριανής κινητοποίησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα