ΑΘΗΝΑ
05:25
|
17.05.2024
Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα προσπαθούν να αποκλείσουν το συνοριακό πέρασμα Κάρεμ Αμπού Σάλεμ.
Νέα εμπόδια στην με το σταγονόμετρο βοήθεια για τους πολιορκημένους Παλαιστίνιους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινοί διαδηλωτές, ανάμεσά τους και αρκετοί συγγενείς ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, προσπάθησαν σήμερα, για έβδομη συνεχόμενη ημέρα να εμποδίσουν την ροή της, έστω και ελάχιστης, ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πολιορκημένους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά από κάλεσμα της οργάνωσης εφέδρων Tzav 9, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν ξανά σήμερα προς το πέρασμα Κάρεμ Αμπού Σάλεμ, κρατώντας ισραηλινές σημαίες και πανό, σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν υπάρχει λογική στο να μπαίνουν τα φορτηγά και να παραδίδονται απευθείας στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς», ανέφερε η Tzav 9 σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Οι διαδηλωτές έχουν καταφέρει στο παρελθόν να εμποδίσουν τη ροή μέρους της βοήθειας, αλλά το Ισραήλ από το Σαββατοκύριακο προχώρησε σε επέκταση της κλειστής στρατιωτικής ζώνης γύρω από το συνοριακό πέρασμα προκειμένου να τους αποτρέψει και προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον πέντε διαδηλωτών κατά τις χθεσινές και σημερινές κινητοποιήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα