ΑΘΗΝΑ
09:14
|
02.05.2024
Νεκροί στον ύπνο τους οι τρεις Παλαιστίνιοι που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Ιμπν Σινά.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός στοχεύει νοσοκομεία με διάφορους τρόπους τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά αυτό που συνέβη στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Γιατί η εισβολή δεν έγινε από συνηθισμένες μονάδες του στρατού ή της αστυνομίας, αλλά από μυστική μονάδα των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων που μεταμφιεσμένοι σε γιατρούς και νοσοκόμες, εισέβαλαν στο νοσοκομείο Ιμπν Σινά.

Οι Ισραηλινοί εισβολείς, ανάμεσά τους άντρες της αστυνομίας και του στρατού, σε μια στοχευμένη επίθεση, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου και δολοφόνησαν τρεις νεαρούς Παλαιστίνιους ασθενείς την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, κοιμόντουσαν.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι ένοχο για «δεκάδες εγκλήματα… κατά των θεραπευτικών κέντρων και του προσωπικού τους» στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε ανάρτηση στο Telegram που επιβεβαιώνει τη δολοφονία των τριών Παλαιστινίων μέσα στο νοσοκομείο, τονίζει ότι ο ισραηλινός στρατός «διαπράττει μια νέα σφαγή μέσα στα νοσοκομεία».

«Ο Υπουργός Υγείας καλεί επειγόντως τη Γενική Αρχή των Ηνωμένων Εθνών, τους διεθνείς θεσμούς και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να βάλουν τέλος στη σειρά καθημερινών εγκλημάτων που διαπράττει η κατοχή κατά του λαού μας και των κέντρων υγείας στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι οι τρεις άνδρες που σκοτώθηκαν στο νοσοκομείο Ιμπν Σίνα στην πόλη Τζενίν ήταν μέλη ενός «τρομοκρατικού πυρήνα της Χαμάς» που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στην Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί “ξένων επιρροών”

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα