ΑΘΗΝΑ
02:17
|
04.05.2024
Το «πείραμα» διαδραματίζεται σε μία τεταμένη περίοδο για τη γερμανική αγορά εργασίας στην οποία οι ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού είναι συχνό φαινόμενο.
Η τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα ξεκινά πιλοτικά σε 45 επιχειρήσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την 1η Φεβρουαρίου και για τους επόμενους έξι μήνες, εκατοντάδες εργαζόμενοι 45 μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στη Γερμανία θα κληθούν να δουλέψουν τέσσερις μέρες τη βδομάδα με πλήρεις αποδοχές και δικαιώματα στο πλαίσιο μελέτης που επιχειρεί να εξακριβώσει  εάν το προσωπικό θα είναι πιο ευχαριστημένο και άρα πιο παραγωγικό.

Το «πείραμα» διαδραματίζεται σε μία τεταμένη περίοδο για τη γερμανική αγορά εργασίας στην οποία οι ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού είναι συχνό φαινόμενο, το οποίο σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό  ωθεί περισσότερους εργαζόμενους να διεκδικήσουν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας αλλά και περισσότερα δικαιώματα.

Τα προβλήματα με τις ελλείψεις εργατικών χεριών και εξειδικευμένου προσωπικού στη Γερμανία αναμένεται να γίνουν πιο έντονα μέσα στην επόμενη 10ετία.

Το 2035 υπολογίζεται πως θα έχουν βγει στη σύνταξη περίπου 7.000.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία  ενώ η υπογεννητικότητα αναμένεται να παραμείνει σε έξαρση.

Στοιχεία του γερμανικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία αναφέρουν πως το 2022 κατά μέσο όρο οι εργαζόμενοι έχασαν 21,3 ημέρες εργασίας με αποτέλεσμα η Γερμανία να χάσει την ίδια χρονιά περίπου 207 δισ. ευρώ σε προστιθέμενη αξία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα