ΑΘΗΝΑ
20:24
|
28.04.2024
Οι απατεώνες με το...δέμα από τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν τη δράση τους, προσπαθώντας να βάλουν στο χέρι ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε παραλλαγή της γνωστής απάτης με το δήθεν «δέμα» από τα ΕΛΤΑ  προχώρησαν επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με τη μέθοδο του «ψαρέματος» και να βάλουν στο χέρι τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Τις τελευταίες βδομάδες, οι απατεώνες έχουν αυξήσει τα μηνύματα που στέλνουν προς διάφορες κατευθύνσεις τα “τυφλά” είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω imessage (σ.σ. υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων που αναπτύχθηκε από την Apple Inc) σχετικά με την υποτιθέμενη παραλαβή δεμάτων από τα ΕΛΤΑ.

Τα υποψήφια  «θύματα» καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να τους παραδοθεί η υποτιθέμενη αποστολή.

Τα μηνύματα διατυπώνονται συνήθως ως εξής:

«Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη και δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών στοιχείων διεύθυνσης. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνσή σας στον σύνδεσμο.

https://aelta.top/gr

(Παρακαλώ απαντήστε Y, μετά βγείτε από το μήνυμα κειμένου και ανοίξτε το ξανά για να ενεργοποιήσετε τον σύνδεσμο ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο και ανοίξτε τον στο Safari)».

Η ΕΛ.ΑΣ. σε σχετική ανακοίνωση που αφορά το κόλπο με το «δέμα» των ΕΛΤΑ έχει κατά καιρούς ενημερώσει και προειδοποιήσει τους πολίτες να μην πατήσουν σε καμία περίπτωση τον σύνδεσμο που στέλνουν οι απατεώνες  ώστε να μην βάλουν χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα