ΑΘΗΝΑ
06:51
|
03.05.2024
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημα τεσσάρων δήμων στη Θεσσαλονίκη.
Μίκης Θεοδωράκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις δήμοι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα οι δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά και Νεάπολης-Συκεών, αποφάσισαν πριν από σχεδόν δύο χρόνια να μετονομαστεί η οδός Λαγκαδά σε οδό Μίκη Θεοδωράκη προς τιμήν του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη.  

Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, που είναι αρμόδια για την έγκριση των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων για μετονομασίες οδών, απέρριψε το αίτημα των τεσσάρων αυτών δήμων, όπως επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου «με αστήρικτες δικαιολογίες που στερούνται σοβαρότητας».

«Για αυτόν τον λόγο η έκπληξη, αλλά και η οργή όλων μας, έγιναν ακόμα μεγαλύτερες, όταν η ίδια αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης απέρριψε για δεύτερη φορά την απόφαση που πήραν τα δημοτικά συμβούλια των τεσσάρων δήμων», σημειώνει η κα. Νοτοπούλου.

Η απορριπτική απόφαση της επιτροπής αποτελεί προσβολή στη μνήμη του αλησμόνητου Μίκη Θεοδωράκη και στη βούληση του λαού της Θεσσαλονίκης και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα τέσσερα δημοτικά συμβούλια και σε όλους τους Θεσσαλονικείς, σημειώνει η Κατερίνα Νοτοπούλου και καλεί την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως:

«Να πάρει θέση και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αρθεί η προσβολή απέναντι στη μνήμη του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη και στη βούληση των Θεσσαλονικέων, να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία, να αλλάξει η απαράδεκτη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής και να μετονομαστεί επιτέλους η οδός Λαγκαδά, σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, όπως είναι η βούληση του λαού της πόλης μας και αξίζει στον μεγάλο αγωνιστή και δημιουργό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα