ΑΘΗΝΑ
04:16
|
28.04.2024
Ερευνάται τόσο η ενδεχόμενη εμπλοκή τους σε αξιόποινες πράξεις όσο και ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού.
Φωτογραφία της ΕΛ.ΑΣ με τα κατασχεθέντα όπλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολόκληρο οπλοστάσιο διατηρούσαν σε σπίτι στη Φλώρινα ένας 54χρονος και μία 57χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για Έλληνες και ερευνάται τόσο η ενδεχόμενη εμπλοκή τους σε αξιόποινες πράξεις όσο και ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Φλώρινας σε σπίτι των δύο συλληφθέντων εντοπίστηκαν 29 όπλα (από τα οποία 14 πολεμικά τυφέκια, τρία υποπολυβόλα, πέντε πιστόλια, έξι περίστροφα και μία καραμπίνα), 95 γεμιστήρες (εκ των οποίων 57 πολεμικών τυφεκίων, 31 υποπολυβόλων και 7 πιστολιών), ποσότητα πυρίτιδας βάρους 72 κιλών και 200 γραμμαρίων, και έντεκα χειροβομβίδες (εκ των οποίων 10 αμυντικού τύπου και μία εκπαιδευτική).

Επιπλέον, κατά την ίδια ανακοίνωση, κατασχέθηκαν από το ίδιο σημείο πέντε βλήματα όλμου, 35.455 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, απροσδιόριστος αριθμός καλύκων, συνολικού βάρους 414 κιλών, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μία αστυνομική ράβδος, βαλλίστρα, διόπτρα, αλεξίσφαιρο, επτά κροτίδες, έξι βολίδες, τρεις πυροκροτητές, 14 τμήματα διαφόρων πολεμικών τυφεκίων και φωτοπαγίδα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση των νόμων περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα