ΑΘΗΝΑ
23:36
|
02.05.2024
Η ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν καταστροφικό κοκτέιλ φωτιάς αποτεφρώνοντας καλλιέργειες, κτίρια και δάση.
Φωτιά στο Πινγκλ Μπέι της Νότιας Αφρικής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεξέλεγκτες μαίνονται σήμερα για τρίτο 24ωρο  οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν τη Δευτέρα σε μικρές παράκτιες κωμοπόλεις κοντά στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές απείλησαν την Τρίτη το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο  Πίνγκλ Μπέι (Pingle Bay) που απέχει περίπου 80 χλμ με αποτέλεσμα οι αρχές να ζητήσουν την απομάκρυνση του ντόπιου πληθυσμού και των τουριστών που παραθερίζουν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Οβερστραντ οι φωτιές ξεκίνησαν την Δευτέρα σε μία περίοδο υψηλής ζέστης και ξηρασίας. Οι φωτιές μαίνονταν ανεξέλεγκτες ως το πρωί της Τρίτης, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, σε τουλάχιστον έξι μεγάλα πύρινα μέτωπα αποτεφρώνοντας καλλιέργειες, κτίρια και το 95% δασικών περιοχών που προστατεύονταν.  Από τις έξι ανεξέλεγκτες εστίες, τέθηκαν υπό έλεγχο ή σβήστηκαν οι τέσσερις.

Τις τελευταίες βδομάδες έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές στο Δυτικό Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής αλλά οι περισσότερες σβήνονταν ή περιορίζονταν μέσα στα πρώτα 24ωρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα