ΑΘΗΝΑ
05:02
|
22.05.2024
Φρίκη προκαλούν οι εικόνες από κρυφό μαζικό τάφο που εντοπίστηκε σε προαύλιο σχολείου. Τα 30 θύματα έφεραν σημάδια εκτέλεσης με κλειστά μάτια και δεμένα χέρια.
Οι ταμπέλες με αριθμητικό κώδικα γραμμένες στα εβραϊκά που βρέθηκαν σε σάκους πτωμάτων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την διενέργεια διεθνούς έρευνας προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ήταν θύματα μαζικών εκτελέσεων τα πτώματα τουλάχιστον 30 ανθρώπων που βρέθηκαν τυχαία σήμερα στον αυλόγυρο σχολείου του ΟΗΕ στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια της βόρειας Λωρίδας της Γάζας απαιτούν η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Αρχή.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον πρόχειρο μαζικό τάφο που είχαν φτιάξει πιθανώς Ισραηλινοί στρατιώτες στον αυλόγυρο του σχολείου δείχνουν πως πολλά από τα πτώματα που βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης είχαν δεμένα τα πόδια και τα χέρια με πλαστικά δεματικά , είχαν καλυμμένα τα μάτια με ύφασμα και έφεραν σημειώματα γραμμένα στα εβραϊκά. Ορισμένοι σάκοι πτωμάτων έφεραν και γραμμικό, αριθμητικό κώδικα.

Τα δεκάδες πτώματα βρέθηκαν στον αυλόγυρο του γυμνασίου «Χάμαντ μπιν Χαλίφα» που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά ούτε οι ταυτότητες των θυμάτων, ούτε οι συνθήκες ή οι ημερομηνίες θανάτου.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε τη συγκρότηση διεθνούς ερευνητικής ομάδας για να ερευνήσει «τις σφαγές που διαπράχθηκαν από την κατοχή». Εκτιμά πως τα 30 θύματα εκτελέστηκαν ενώ είχαν δεμένα τα χέρια και τα μάτια.

Από την πλευρά της η «Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων» επισημαίνει πως η ανακάλυψη των πτωμάτων 30 μαρτύρων έγινε μέσα σε ένα από τα σχολεία που ήταν υπό πολιορκία της κατοχής». Τονίζει επίσης πως τα θύματα είχαν δεμένα χέρια και μάτια.

Τη διενέργεια έρευνας ζήτησε και η Χαμάς απαιτώντας να ριχτεί φως σε ένα «ειδεχθές έγκλημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα