ΑΘΗΝΑ
16:24
|
06.05.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, ότι οι ενέργειες των Χούθι δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη ναυσιπλοΐα.
Γεραπετρίτης για φρεγάτα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πολύ εύθραυστη» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην Ερυθρά Θάλασσα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τις εξελίξεις στο χώρο της Μέσης Ανατολής ο κ. Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε, ότι η Ελλάδα θα μετάσχει με μια φρεγάτα που θα έχει αμυντικό και συνοδευτικό χαρακτήρα, στην επιχείρηση που ηγείται το Ηνωμένο Βασίλειο για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας

«Η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε κάθε ενέργεια που θα εξασφαλίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και για συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσίας, καθώς δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον εμπορικό της στόλο», ανέφερε, για να προσθέσει, ότι οι ενέργειες των Χούθι δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη ναυσιπλοΐα και μόνον η απειλή αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια επιβάρυνση στο διαμετακομιστικό εμπόριο.

«Έχουν αυξηθεί ασφάλιστρα πλοίων που μετακυλύεται και στα εμπορεύματα», είπε για να συμπληρώσει ότι «αυτό βραχυπρόθεσμα και κυρίως μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα έχει αρνητικές συνέπειες στο διεθνές εμπόριο, αλλά και στα δημοσιονομικά των χωρών». 

Πηγή: topontiki.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρακινή Αντίσταση: Στοχεύσαμε Ισραηλινή βάση στην Χάιφα

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Ιρανός Πρόεδρος: Καμιά ανοχή στη σιωνιστική και αντεπαναστατική αποσταθεροποίηση του Ιράκ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα