ΑΘΗΝΑ
13:15
|
28.04.2024
Δεν πρέπει να βαφτίζονται τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε για να γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι «κακό».
Σκληρός λόγος από τον προκαθήμενο της Μητρόπολης Πειραιώς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυμα σε όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών απηύθυνε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όποιος είναι ομοφυλόφιλος αμαρτάνει θανασίμως και θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας από μόνος του», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι τα παιδιά των ομόφυλων, δεν θα πρέπει να βαφτίζονται. (Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ στη φωτογραφία)

«Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος. Στην Εκκλησία δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι. Αν γνωρίζει κάποιος ότι υπάρχει να το καταθέσει αμέσως στην Ιερά Σύνοδο για να γίνουν τα προβλεπόμενα» υπογράμμισε ο ποιμενάρχης, προσθέτοντας ότι «πέφτει πολύ χρήμα για τη ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα. Η αμερικανική κυβέρνηση δαπάνησε 4 δις δολάρια μόνο πέρυσι, για να προάγει την ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα παγκοσμίως.»

Όσο αφορά στην βάφτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ήταν σαφής.

«Για τρεις λόγους δεν πρέπει να βαφτίζονται αυτά τα παιδιά. Πρώτον, διότι λείπει η πίστη. Δεν βαφτίζεσαι χωρίς πίστη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να μορφώσουν το παιδί τους εν νουθεσία Χριστού. Δεύτερον, ο ιερεύες πρέπει να συμπράξει στην πράξη αυτή. Θα υποχρεωθώ με πλάγιο τρόπο να αναγνωρίσω τον γάμο των ομόφυλων; Τρίτον, από αγάπη η Εκκλησία δεν πρέπει να βαπτίσει αυτά τα παιδιά, για μην απενοχοποιήσει σε αυτά την αντίληψη ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κακό», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα