ΑΘΗΝΑ
14:22
|
27.04.2024
Ο CEO του Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, άκουσε τους γερουσιαστές να τους λένε πως έχει και αυτός και οι άλλοι το «αίμα» αθώων παιδιών στα χέρια.
Γονείς με φωτογραφίες παιδιών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας και εκβιασμών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο αμερικανικό κογκρέσο βρέθηκαν απόψε διευθύνοντες σύμβουλοι ισχυρών τεχνολογικών εταιρών που είναι πίσω από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μεταξύ των οποίων οι εταιρίες Meta, X, TikTok, Snap και Discord, προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις της επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας για το εάν και ποια μέτρα παίρνουν για να αποτρέψουν τη σεξουαλική βία, κακοποίηση και εκβιασμούς ανηλίκων στο Διαδίκτυο.

Βασικό θέμα των ερωτήσεων, που υποβλήθηκαν μπροστά σε μία αίθουσα κατάμεστη από γονείς, τα παιδιά των οποίων έπεσαν θύματα των αρρωστημένων διαθέσεων ενηλίκων μέσα από Κοινωνικά Δίκτυα, ήταν το εάν και ποια μέτρα παίρνουν για να αποτρέψουν και να καταπολεμήσουν τη σεξουαλική εκμετάλλευση και βία παιδιών στο Ιντερνετ.

Ο προεδρεύων της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν, κατά την έναρξη της συνεδρίασης επισήμανε πως «η ανησυχητική αύξηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών» οφείλεται στις «αλλαγές στην τεχνολογία». Επικαλέστηκε μάλιστα στοιχεία που δείχνουν «εκτόξευση» των κρουσμάτων σεξουαλικού εκβιασμού ανηλίκων μέσω Διαδικτύου (sextortion).

Έχετε αίμα στα χέρια σας…

Ενας από τους πρώτους που εμφανίστηκε στην αίθουσα συνεδρίασης της επιτροπής ήταν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Meta,θυγατρικές της οποίας είναι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook και το Instagram. Όταν εμφανίστηκε, δεκάδες γονείς σηκώθηκαν και ύψωσαν ψηλά πλακάτ ή φωτογραφίες των παιδιών τους που έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας και εκβιασμών μέσω Διαδικτύου.

Ο ίδιος ο Ζάκενμπεργκ άκουσε στη συνέχεια τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ να του λέει πως έχει «αίμα» στα χέρια του προσθέτοντας:

«Έχετε ένα προϊόν που σκοτώνει ανθρώπους».

Ο Ζάκερμπεργκ επανέλαβε πως η εταιρεία δεν σχεδιάζει να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας προηγούμενης ιδέας να δημιουργήσει μια παιδική εκδοχή του Instagram και πριν αποχωρήσει ακούστηκε να ζητά «συγνώμη για όλα» από τους γονείς.

Στην ίδια επιτροπή κατέθεσαν στη συνέχεια η διευθύνουσα σύμβουλος της πλατφόρμας Χ, Λίντα Γιακαρίνο, ο διευθύνων σύμβουλος του Snap, Έβαν Σπίγκελ και ο επικεφαλής του Discord, Τζέισον Σίτρον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα