ΑΘΗΝΑ
08:14
|
06.05.2024
Χιλιάδες πτήσεις κινδυνεύουν με ακύρωση την ώρα που οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και υψηλότερες αμοιβές για τις υπερωρίες.
Απεργία στα αεροδρόμια της Γερμανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 25.000 εργαζόμενοι στην ασφάλεια 11 μεγάλων αεροδρομίων της Γερμανίας απεργούν από τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες πτήσεις να κινδυνεύουν σήμερα με ακύρωση.

Το γερμανικό συνδικάτο Ver.di προκήρυξε 24ωρη απεργία, διεκδικώντας αυξήσεις 2,80 ευρώ/ώρα και υψηλότερα μπόνους για τις υπερωρίες. Σύμφωνα με τους εργοδότες, η ικανοποίηση των αιτημάτων θα σήμαινε επιπλέον κόστος 250 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το τρέχον έτος.

Η 24ωρη απεργία, που κάλεσε το εργατικό σωματείο είναι η τελευταία από μια σειρά βιομηχανικών ενεργειών που έχουν παραλύσει τον τομέα των μεταφορών της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η ασφάλεια στην εναέρια κυκλοφορία δεν παρέχεται δωρεάν», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ver.di, Βόλφγκανγκ Πίπερ, σε δήλωση.

Σχεδόν 200.000 ταξιδιώτες θα επηρεαστούν από περισσότερες από 1.100 ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, εκτιμά η γερμανική ένωση αεροδρομίων ADV την Τετάρτη, καθώς μερικά από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γερμανίας, όπως η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, το Αμβούργο και η Στουτγάρδη, δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν αναχωρήσεις επιβατών.

Ο έλεγχος σε εργαζόμενους, επιβάτες, εμπορεύματα και αποσκευές γίνεται από πολύ περιορισμένα έως καθόλου, ανάλογα με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Συνολικά, εκτιμάται ότι σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 11.000 προγραμματισμένες πτήσεις.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα