ΑΘΗΝΑ
09:28
|
02.05.2024
Απεργούν την Πέμπτη οι υπάλληλοι ασφαλείας αεροδρομίων και ακολουθούν την Παρασκευή οι υπάλληλοι στα ΜΜΜ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της Γερμανίας, με το συνδικάτο Verdi να σχεδιάζει πανεθνική απεργία των υπαλλήλων ασφαλείας αεροδρομίων την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου.

Οι περίπου 25.000 εργαζόμενοι στον κλάδο θα κληθούν να σταματήσουν την εργασία τους από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα επιβάτες, αποσκευές και εμπορεύματα να είναι ανέφικτο να ελεγχθούν.

Η κινητοποίηση θα έρθει να προστεθεί σε αυτή των σιδηροδρομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν πολυήμερη απεργία, η οποία έληξε την Κυριακή. Παράλληλα το συνδικάτο σχεδιάζει μια ξεχωριστή απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς της χώρας την Παρασκευή, στην οποία θα συμμετάσχουν 90.000 εργαζόμενοι εταιριών που εκμεταλλεύονται λεωφορεία, τραμ και μετρό σε 15 από τις 16 ομοσπονδίες της Γερμανίας.

Η κυβέρνηση της χώρας έρχεται αντιμέτωπη με ολοένα και περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις που επηρεάζουν τα αεροπορικά και σιδηροδρομικά ταξίδια, καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούν υψηλότερους μισθούς, έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.

Η Verdi βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την Ένωση Εταιριών Ασφάλειας Αεροπλοΐας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων υψηλότερους μισθούς. Οι τρεις πρώτοι γύροι διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα και νέος γύρος έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων βρίσκεται επίσης η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας και η αύξηση του δικαιώματος των διακοπών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στη Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα