ΑΘΗΝΑ
09:02
|
03.05.2024
Η αναποφασιστικότητα της Σαουδικής Αραβίας σχετίζεται άμεσα με το μεγάλο παζάρι στη Μέση Ανατολή που είναι σε εξέλιξη στο φόντο του πολέμου στη Γάζα.
Ο Σαουδάραβας πρωθυπουργός και πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πλήρη αξιοποίηση του πολέμου στη Γάζα με στόχο την εξασφάλιση περισσότερων «προσφορών» ασφαλείας από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο ευρύτερων παζαριών στην Μέση Ανατολή φαίνεται πως προχωρά η Σαουδική Αραβία.

Απόψε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε  την Τετάρτη η Νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτεριών Ναλέντι Πάντορ περί ένταξης της Σαουδικής Αραβίας στο μπλοκ των χωρών BRICS, το διέψευσε. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ακόμη αποφασίσει επί του θέματος αυτού καθώς εξακολουθεί να μελετά τα δεδομένα μέχρι να καθορίσει την στάση της.

«Η Σαουδική Αραβία δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρόσκληση ένταξης στους BRICS. Το εξετάζει» απάντησε στο πρακτορείο Reuters  αξιωματούχος του υπουργείου.

Τον περασμένο Αύγουστο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, κατά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας χωρών BRICS , (που απαρτίζουν μεταξύ άλλων η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική) δόθηκαν προσκλήσεις ένταξης στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αργεντινή, την Αίγυπτο, το Ιράν, την Αιθιοπία να ενταχθούν από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα