ΑΘΗΝΑ
08:25
|
01.05.2024
«Θα αποτρέψουμε να οδηγηθούν τα πράγματα σε μία πιο άγρια σύγκρουση. Υπάρχει πολλή δραστηριότητα στην περιοχή αλλά πάντα υπήρχε εκεί πολλή δραστηριότητα».
Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πεντάγωνο δεν προβλέπει μία γενική σύγκρουση ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την λιβανέζικη σιιτική οργάνωση, Χεζμπολάχ, ανέφερε απόψε σε συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, περίπου έναν μήνα αφότου αντιμετώπισε μετεγχειρητικές επιπλοκές από επέμβαση στον προστάτη.

Ο Λόιντ Όστιν ανέφερε πως στόχος των ΗΠΑ είναι να περιοριστεί η κρίση στη Γάζα προσθέτοντας: «Θα αποτρέψουμε να οδηγηθούν τα πράγματα σε μία πιο άγρια σύγκρουση. Υπάρχει πολλή δραστηριότητα στην περιοχή αλλά πάντα υπήρχε εκεί πολλή δραστηριότητα».

Ερωτηθείς σχετικά ο Λόιντ Όστιν απάντησε πως η διευθέτηση των «εντάσεων» ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ έγινε γίνει «με επιδεξιότητα»  τονίζοντας πως η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε μία «επικίνδυνη στιγμή».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε άλλο σημείο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα το αμερικανικό δίκτυο CBS News πως το Πεντάγωνο έχει εγκρίνει σχέδιο επιθέσεων-αντιποίνων πολλών ημερών κατά σιιτικών πολιτοφυλακών σε Συρία και Ιράκ που έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά των αμερικανικών και στις δύο χώρες.

Επίσης, ζήτησε συγνώμη που δεν ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την Πρωτοχρονιά για την εσπευσμένη μεταφορά του στο νοσοκομείο μετά από επιπλοκές που αντιμετώπισε έπειτα από σοβαρή εγχείρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα