ΑΘΗΝΑ
10:34
|
07.05.2024
Οι επιθέσεις των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ θα είναι αντίποινα για το θάνατο 3 Αφροαμερικανών στρατιωτικών στην Ιορδανία στις 28/1. Θα κρατήσουν μέρες...
Αμερικανοί στρατιώτες στη Μέση Ανατολή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο διαδοχικών επιθέσεων σε ιρανικούς στόχους σε Συρία και Ιράκ ενέκριναν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

 Οι πληροφορίες του καναλιού αναφέρουν πως οι επιθέσεις θα διαρκέσουν αρκετές μέρες ενώ το πότε ακριβώς θα εξαπολυθούν θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων και οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

Αφορμή για τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ είναι η φονική επίθεση που εξαπέλυσαν την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, μαχητές της ιρακινής σιιτικής φιλοιρανικής οργάνωσης «Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ» με αποτέλεσμα το θάνατο τριών νέων Αφροαμερικανών στρατιωτών στη θέση «Πύργος 22» της Ιορδανίας, κοντά στα σύνορα με την Συρία, και τον τραυματισμό περίπου 40 άλλων.

Η επίθεση συνιστά «ράπισμα» για τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή καθώς ήταν οι πρώτες επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο Αμερικανών στρατιωτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Νότιο Ισραήλ.

Νωρίτερα σήμερα το πρακτορείο Reuters και το σαουδαραβικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσαν πως οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης μειώνουν τον αριθμό των αξιωματικών στη Συρία μετά τις φονικές ισραηλινές επιθέσεις που από τον περασμένο Δεκέμβρη προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 12 Ιρανών στρατιωτικών των επίλεκτων δυνάμεων Quds. Η εξέλιξη φαίνεται πως δρομολογείται στο φόντο των απειλών των ΗΠΑ πως θα προχωρήσουν σε αντίποινα για τις επιθέσεις στην Ιορδανία και την πεποίθηση της κυβέρνησης Μπάιντεν πως σε αυτές αναμιγνύεται με κάποιο τρόπο το Ιράν.

Πάντως σήμερα, ορισμένα ΜΜΕ του Λιβάνου που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ διέψευσαν τη μείωση των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Ιρακινή Αντίσταση: Επίθεση κατά της Ισραηλινής αεροπορικής βάσης στο Εϊλάτ

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Πούτιν: Ορκίζεται Πρόεδρος για 5η φορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα