ΑΘΗΝΑ
20:23
|
03.05.2024
Μια γυναίκα και δύο μικρές κόρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μαζί με άλλους πέντε μετά το περιστατικό στο Κλάπαμ του νότιου Λονδίνου.
Από το σημείο της επίθεσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν χθες, Τετάρτη, σε επίθεση με «καυστική ουσία» στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Τρία θύματα -μια γυναίκα και τα δύο μικρά παιδιά της-διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι -όλοι ενήλικες- διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα.

Τρεις αστυνομικοί διακομίσθηκαν επίσης στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μάρτυρες περιέγραψαν μια «φρικιαστική» σκηνή μετά την επίθεση εναντίον μιας γυναίκας και των δύο παιδιών της της με την καυστική ουσία.

«Βγήκαμε έξω και είδαμε αυτόν τον τύπο που έβγαλε μια κοπέλα από το αυτοκίνητο και την χτύπησε δύο φορές στο έδαφος», είπε ένας άνδρας που ήταν παρών στο περιστατικό.

«Τον κυνήγησα στα μισά του δρόμου, αλλά ήμουν με παντόφλες και δεν έφτασα πολύ μακριά. Καθώς επέστρεψα, τότε ήταν που είδα τη γυναίκα που είχε δεχτεί επίθεση».

«Έτρεξα λοιπόν μέσα να πάρω λίγο νερό και απλώς την ψέκασα με νερό. Ήταν πολύ φρικτό», πρόσθεσε

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ταυτοποίησε τον ένοχο της επίθεσης. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για εάν 35χρονο άνδρα ονόματι Abdul Ezedi, τον οποίο οι αρχές περιέγραψαν ως «επικίνδυνο» και φέρει «σημαντικά τραύματα» στη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του, καλώντας τους μάρτυρες να προσέλθουν σε τμήμα για κατάθεση, προειδοποιώντας όμως όποιον δει τον 35χρονο να μην τον πλησιάσει, αλλά να καλέσει αμέσως τις αρχές.

«Η πυροσβεστική εκλήθη για συμβάν με χημικά στην Λεωφόρο Λέσαρ στο Κλάπαμ απόψε», ανέφερε χθες το βράδυ η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου σε ανακοίνωση που έστειλε με email στο Reuters.

Τα πληρώματα χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό για να εντοπίσουν καυστική ουσία που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό, προσέθετε χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα