ΑΘΗΝΑ
23:51
|
27.04.2024
Ο Σγκάρμπι ελέγχεται παράλληλα για υπόθεση πλαστογραφίας πίνακα του 17ου αιώνα, ενώ έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι έχει κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες.
Βιτόριο Σγκάρμπι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού, Βιτόριο Σγκάρμπι, ο οποίος είχε απασχολήσει τον τελευταίο καιρό την ιταλική επικαιρότητα λόγω του ότι παρουσίασε σεμινάρια και έκανε μαθήματα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργός.

Η ιταλική δημόσια αρχή κατά των τραστ ερευνά την όλη υπόθεση και ο υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από τη δράση του υφυπουργού του.

«Παραιτούμαι άμεσα από υφυπουργός, τις επόμενες ώρες θα το ανακοινώσω επίσημα στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι» δήλωσε ο Βιτόριο Σγκάρμπι από το Μιλάνο.

Παράλληλα, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο φιλότεχνος πολιτικός φέρει ευθύνη για την υπόθεση πλαστογραφίας του πίνακα του δέκατου εβδόμου αιώνα «η Σύλληψη του Αγίου Πέτρου», ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του. Ο πίνακας είχε κλαπεί πριν από 11 χρόνια και στη συνέχεια εντοπίσθηκε σε έκθεση το 2021, στην ιδιοκτησία του υφυπουργού.

Μάλιστα ο υφυπουργός δεν δίστασε να επιτεθεί λεκτικά σε δημοσιογράφο που ασχολείται με την υπόθεση πλαστογραφίας. «Αν πεθάνεις σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, θα είμαι χαρούμενος. Ελπίζω να βρεθείς σε ένα ατύχημα… με αηδιάζεις», είπε ο Σγκάρμπι στον δημοσιογράφο.

Ο 71χρονος πολιτικός και φίλος του Σίβλιο Μπερλουσκόνι είχε απασχολήσει ξανά την δημόσια σφαίρα και τον Ιούλιο του 2023, όταν, σε εκδήλωση στο εθνικό μουσείο μοντέρνας τέχνης είχε αναφερθεί στις σεξουαλικές του επιδόσεις.

Είχε σχολιάσει αρχικά τον Μπερλουσκόνι, υποστηρίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε κοιμηθεί με λιγότερες από 100 γυναίκες, κάτι που, κατά τον ίδιο, ισούται με «τραγωδία». Στη συνέχεια, και κάνοντας σύντομους υπολογισμούς, ανακοίνωσε πως ο ίδιος είχε συνευρεθεί με τουλάχιστον 1.500 γυναίκες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα