ΑΘΗΝΑ
10:53
|
03.05.2024
Η δολιοφθορά έγινε μέσω εκρηκτικού μηχανισμού ο οποίος τοποθετήθηκε στο βυθό σε βάθος 50 μέτρων και κατέστρεψε το τσιμεντόστρωμα του αγωγού.
Νίκος Χαρδαλιάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απευθείας υδροδότηση της Αίγινας με τη Σαλαμίνα φαίνεται πως ενοχλεί κάποια συγκεκριμένα «συμφέροντα» στο νησί, καθώς αλλιώς δεν εξηγείται η τέταρτη περίπτωση δολιοφθοράς που έγινε στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης του νησιού που διέκοψε την παροχή νερού από τις 24 Ιανουαρίου.

Η δολιοφθορά έγινε μέσω εκρηκτικού μηχανισμού ο οποίος τοποθετήθηκε στο βυθό σε βάθος 50 μέτρων και κατέστρεψε το τσιμεντόστρωμα του αγωγού, όπως διαπιστώθηκε από αυτοψία της εταιρείας διαχείρισης.

Τα προβλήματα που προκαλούν δολιοφθορείς στον αγωγό αυτό είναι τόσο συχνά που σήμερα έκαναν τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο Χαρδαλιάς κατέθεσε παράλληλα και υποστηρικτικό υλικό στη μηνυτήρια αναφορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης, ώστε να εκκινήσει με ταχείες διαδικασίες η διερεύνηση για την τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου.

Το ζήτημα απασχόλησε και το περιφερειακό συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο  Χαρδαλιάς ενημέρωσε το Σώμα για τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών και για τις επικείμενες νομικές ενέργειες της διοίκησης.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως», δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στην Εισαγγελία κάθε διαθέσιμο στοιχείο, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.

Προβλήματα χρόνων και μετά…σαμποτάζ

Το έργο, είχε παραληφθεί από τη Περιφερειακή Αρχή το 2020 σταματημένο και με πολλά προβλήματα στο σχεδιασμό του, καθώς, πέρα από τις δολιοφθορές που είχαν γίνει,  δεν είχαν διευθετηθεί σημαντικά ζητήματα που σχετίζονταν με τη γραφειοκρατική διαδικασία ανάπτυξης -χωρομέτρησης των εγκαταστάσεων στη Σαλαμίνα και στην Αίγινα.

Με παρεμβάσεις του προηγούμενου Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη  και των στελεχών της Περιφέρειας τα προβλήματα αυτά διευθετήθηκαν το 2022, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση του αγωγού από ευρωπαϊκά κονδύλια 23 εκ. €.

Ο αγωγός 14,4 χιλιομέτρων μπορεί να εξασφαλίσει ημερήσια παροχή νερού στην Αίγινα 21.500 κ.μ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα από τους θεατές

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα