ΑΘΗΝΑ
07:13
|
06.05.2024
«Συνεργασία κατά της λαθρεμπορίας ανθρώπων: Ετοιμάζονται κοινές τουρκο-ελληνικές περιπολίες» είναι ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ.
Σκάφος του λιμενικού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ζεστά» φαίνεται πως έχει πάρει το θέμα της επικείμενης ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο μεταναστευτικό και των πιθανών κοινών περιπολιών στο Αιγαίο μερίδα του τουρκικού Τύπου.

Σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Cumhuriyet με τίτλο «Συνεργασία κατά της λαθρεμπορίας ανθρώπων: Ετοιμάζονται κοινές τουρκο-ελληνικές περιπολίες»  επισημαίνεται πως οι αρχές αμφοτέρων χωρών είναι αποφασισμένες να σταματήσουν τους διακινητές ανθρώπων στην περιοχή.

Γίνεται επίσης αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη στην Τουρκία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, και τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, κατά την οποία αποφάσισαν να είναι σε επαφή όταν κάνουν περιπολίες κατά των διακινητών ανθρώπων.

Στο ίδιο ρεπορτάζ η εξέλιξη εκτιμάται σαν «απαρχή για κοινές δραστηριότητες αντί για τις παράλληλες δράσεις στη θάλασσα που γίνονταν ως τώρα», προσθέτοντας πως χάρη σε πληροφορίες των ελληνικών αρχών Τούρκοι αστυνομικοί κατάφεραν το περασμένο διάστημα να εξαρθρώσουν κυκλώματα δουλεμπόρων σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα