ΑΘΗΝΑ
22:47
|
03.05.2024
Μετά την απεργία στα αεροδρόμια, μια νέα απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Γερμανίας παραλύει περαιτέρω τη χώρα.
Απεργία στα ΜΜΕ της Γερμανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σταθμοί λεωφορείων και τραμ σε όλη τη Γερμανία θα είναι ακινητοποιημένοι την Παρασκευή, αναστατώνοντας εκατομμύρια επιβάτες και ταξιδιώτες, καθώς 90.000 εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλήθηκαν να αποχωρήσουν από τη δουλειά και να συμμετέχουν σε απεργία.

Η 24ωρη απεργία, που κάλεσε το εργατικό σωματείο Ver.di σε όλες τις ομοσπονδιακές πολιτείες εκτός από τη Βαυαρία, είναι η τελευταία από μια σειρά βιομηχανικών ενεργειών στον τομέα των μεταφορών της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Κεντρικό στοιχείο των αιτημάτων του σωματείου είναι οι βελτιωμένες συνθήκες εργασίας, δήλωσε σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας τις μειωμένες ώρες εργασίας και το αυξημένο δικαίωμα διακοπών ως ζητούμενα μέτρα.

«Έχουμε δραματική έλλειψη εργατικού δυναμικού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και απίστευτη πίεση στους εργαζομένους. Τα λεωφορεία και τα τρένα ακυρώνονται καθημερινά σε όλες τις ζώνες ναύλων επειδή δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό», δήλωσε η αναπληρώτρια πρόεδρος του Ver.di, Christine Behle, σε δήλωση τη Δευτέρα.

Το κίνημα της νεολαίας και του κλίματος Fridays for Future ανέφερε ότι 60 από τα τοπικά του παραρτήματα υποστήριξαν τη βιομηχανική δράση.

«Απεργούμε μαζί για να κινητοποιηθούμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ένα μέλλον για τα μέσα μαζικής μεταφοράς», είπε ένας εκπρόσωπος.

Την Πέμπτη, μια απεργία του προσωπικού ασφαλείας σε 11 γερμανικά αεροδρόμια επηρέασε 200.000 ταξιδιώτες και οδήγησε σε περίπου 1.100 ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, ανακοίνωσε η γερμανική ένωση αεροδρομίων ADV.

Οι κινητοποιήσεις επρόκειτο να συνεχιστούν στο Αμβούργο, όπου το συνδικάτο κάλεσε το προσωπικό επίγειας υπηρεσίας να απεργήσει από τις 3 το πρωί τοπική ώρα την Παρασκευή έως τα μεσάνυχτα.

Το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι απαιτεί υψηλότερους μισθούς και εφάπαξ πληρωμή 3.000 ευρώ για να προσαρμοστεί στον πληθωρισμό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα