ΑΘΗΝΑ
05:59
|
04.05.2024
Το ίδιο θα ισχύσει και για την μουσική των Beatles, του Έλτον Τζον, της Αριάνα Γκράντε, του Ντρέικ, του Τζάστιν Μπίμπερ και της Αντέλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι χρήστες του TikTok σύντομα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τραγούδια καλλιτεχνών που συνεργάζονται με τον δισκογραφικό κολοσσό Universal Music Group, καθώς το συμβόλαιο μεταξύ των δύο εταιριών ακυρώθηκε εντός 24 ωρών.

Η δισκογραφική απειλεί πως θα αποσύρει από την πλατφόρμα ολόκληρο τον κατάλογο των τραγουδιών, τα πνευματικά δικαιώματα των οποίων διαχειρίζεται, ανάμεσα τους και αυτά της δημοφιλούς Αμερικανίδας τραγουδίστριας, Τέιλορ Σουίφτ.

Η Universal Music, η μεγαλύτερη μουσική εταιρεία στον κόσμο, δεν μπόρεσε να καταλήξει σε κάποια συμφωνία με την TikTok για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα να τερματιστεί την Τετάρτη το δικαίωμα του TikTok να χρησιμοποιεί τραγούδια από καλλιτέχνες της Universal Music.

Η Σουίφτ όμως δεν είναι το μόνο μεγάλο όνομα που έχει στο πορτφόλιο της η δισκογραφική, με την εταιρία να διαχειρίζεται να πνευματικά δικαιώματα της μουσικής των Beatles, του Μπομπ Ντίλαν, του Έλτον Τζον, της Αριάνα Γκράντε, του Ντρέικ, του Τζάστιν Μπίμπερ, της Αντέλ και των Coldplay.

Μάλιστα, η πλατφόρμα ήδη έχει αρχίσει να αφαιρεί την μουσική των εν λόγω καλλιτεχνών από βίντεο των χρηστών.

Στην ανοιχτή επιστολή, η UMG αναφέρει ότι το TikTok αποτελεί «μόνο περίπου το 1% των συνολικών εσόδων μας», κάτι που αποδεικνύει «πόσο μικρή είναι η αποζημίωση της πλατφόρμας στους καλλιτέχνες και τους συνθέτες, παρά την τεράστια και αυξανόμενη βάση χρηστών του, τα ραγδαία αυξανόμενα διαφημιστικά έσοδα και την ολοένα μεγαλύτερη εξάρτηση [της πλατφόρμας] από το περιεχόμενο που βασίζεται στη μουσική». 

Σύμφωνα με την Universal, τα κεντρικά ζητήματα που έφεραν σε ρήξη στη σχέση των δύο εταιριών αφορούν την αποζημίωση των καλλιτεχνών και την τεχνητή νοημοσύνη.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε την Πέμπτη πως: «Η συμφωνία μας με την TikTok έληξε. Αυτό συνέβη επειδή η TikTok δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει δίκαιη αποζημίωση σε καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς. Ούτε έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για την προστασία των καλλιτεχνών από τις βλαβερές συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης. Και το TikTok δεν έχει διορθώσει τα ζητήματα ασφαλείας για τους χρήστες του».

Η εταιρία τόνισε ότι TikTok επιτρέπει στην πλατφόρμα της να πλημμυρίσει με τραγούδια που δημιουργούνται από AI, με αποτέλεσμα οι καλλιτέχνες να μην λαμβάνουν την κατάλληλη αποζημίωση για δικαιώματα. 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα