ΑΘΗΝΑ
10:14
|
01.05.2024
Συνεχίζει τη γραμμή όξυνσης και τις απειλές έναντι του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.
Γιοάβ Γκάλαντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία προσπάθεια να συντηρήσει το τεταμένο κλίμα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε απόψε στη διάρκεια περιοδείας του στο όρος Ερμών πως πιθανή ανάσχεση των επιχειρήσεων του ισραηλινού στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα σημάνει ταυτόχρονα και τερματισμό των επιχειρήσεων του στρατού έναντι της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

«Εάν η Χεζμπολάχ πιστεύει πως όταν γίνει εκεχειρία στο νότο θα σταματήσει το πυρ και θα σταματήσουμε και εμείς, κάνει μεγάλο λάθος. Σας λέω εδώ κατηγορηματικά: Δεν θα σταματήσουμε παρά μόνον μέχρι να φθάσουμε σε μία κατάσταση κατά την οποία είναι πιθανό να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια για τους κατοίκους του βόρειου (Ισραήλ)» είπε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ σε δυνάμεις του στρατού στο όρος Ερμών.

Διπλωματικό πήγαινε-έλα σε Ισραήλ και Λίβανο

Στο Ισραήλ αναμένεται στην αρχή της ερχόμενης βδομάδας ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Μπάιντεν για θέματα Ενέργειας και μεσολαβητής στην διένεξη Ισραήλ-Λιβάνου, Έιμος Χοκστάιν.

΄Ειμος Χοκστάιν

Σύμφωνα με την ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση ΚΑΝ, ο Χοκστάιν θα ξεκινήσει περιοδεία σε χώρες της περιοχής, ξεκινώντας από το Ισραήλ πιθανώς την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Λίβανο, ενδεχομένως την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Γαλλικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν παράλληλα στην λιβανέζικη εφημερίδα al-Joumhouria («Δημοκρατία») πως αναμένεται στη Βηρυτός τις αρχές της επομενης βδομάδας στο πλαίσιο περιφερειακής περιοδεία και ο Γάλλος νέος υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ.

Το μήνυμα του Ντέιβιντ Κάμερον  στον Νετανιάχου

Παράλληλα, απόψε, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό LBCI είπε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα πρέπει να αρχίσει να μιλά για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα παλαιστινιακό κράτος παρά για το τι δεν μπορεί να είναι.

Επανέλαβε την στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην εξεύρεση λύσης δύο κρατών προσθέτοντας πως μέρος της Βρετανικής πολιτικής είναι να πει πως θα υπάρξει χρόνος κατά τον οποίο η Βρετανία θα επιδιώξει να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ.

Ο Κάμερον που βρέθηκε σήμερα στη Βηρυτό στο πλαίσιο περιοδείας που έχει ξεκινήσει εδώ και μία βδομάδα σε χώρες της Μέσης Ανατολής υποστήριξε πως ο Νετανιάχου «δεν έχει αποκλείσει συνολικά μία λύση δύο κρατών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα