ΑΘΗΝΑ
04:25
|
28.04.2024
Τουλάχιστον 10 έως τώρα οι νεκροί καθώς η πύρινη λαίλαπα κάλυψε 7.000 στρέμματα δάσους.
Μετά την Κολομβία και η Χιλή καίγεται από το κύμα καύσωνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Βαλπαραΐσο, ο πρόεδρος της Χιλής Γκάμπριελ Μπόριτς, λόγω των σφοδρών δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή και στοίχισαν τουλάχιστον 10 ζωές.

«Η κατάσταση σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές, ειδικά στην Περιφέρεια 5, είναι πολύ δύσκολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων, αλλά η κυβέρνηση, οι πυροσβέστες, η Εθνική Δασική Εταιρεία, οι αστυνομικοί και η κοινωνία των πολιτών κινητοποιούνται για να αντιμετωπίσουν την έκτακτη κατάσταση», έγραψε στη σελίδα του στο Χ, ο πρόεδρος της χώρας.

Σύμφωνα με την προεδρική εκπρόσωπο στο Βαλπαραΐσο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εκκενώσεις, τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 28 έχουν υποστεί εγκαύματα, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Η πύρινη λαίλαπα, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 50 χλμ, έχει κάψει έως τώρα τουλάχιστον 7.000 στρέμματα δάσους, καλύπτοντας τις παράκτιες πόλεις σε μια πυκνή ομίχλη γκρίζου καπνού και αναγκάζοντας τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τόσο στο Βλαπαραΐσο, όσο και στην περιοχή Βίνα ντελ Μαρ.

Στις πόλεις Εστρέλα και Ναβιντάντ, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, οι πυρκαγιές έχουν κάψει σχεδόν 30 σπίτια και έχουν αναγκάσει σε εκκενώσεις κοντά στο θέρετρο για σερφ Πιτσιλεμού.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από παγιδευμένους οδηγούς έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο, δείχνοντας βουνά στις φλόγες στο τέλος της διάσημης Route 68, ενός δρόμου που χρησιμοποιούν χιλιάδες τουρίστες για να φτάνουν στις παραλίες της ακτής του Ειρηνικού.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τον καλοκαιρινό καύσωνα και την ξηρασία που επηρεάζει το νότιο τμήμα της Νότιας Αμερικής λόγω του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο που πλήττει μέσα στο καλοκαίρι την Λατινική Αμερική, προκαλώντας ανησυχίες για εξάπλωση του προβλήματος μετά την Κολομβία και τη Χιλή, σε Αργεντινή, Παραγουάη και Βενεζουέλα όπου αναμένεται μεγάλο κύμα καύσωνα τις επόμενες ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα