ΑΘΗΝΑ
07:56
|
02.05.2024
Το χτύπημα που πραγματοποιήθηκε με δυτικά όπλα είναι το «ευχαριστώ» του Κιέβου για τα 50 δισ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.
Ένα παιδί ανάμεσα στους νεκρούς που ανασύρθηκαν από τα ερείπια του αρτοποιείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 28 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών μετά την ουκρανική επίθεση, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Λισιτσάνσκ, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, όπως δήλωσε στο TASS η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγεται ένα παιδί, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα σωστικά συνεργεία που εργάζονταν πυρετωδώς όλη τη νύχτα, κατάφεραν να ανασύρουν σώα, από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε, 10 άτομα.

Το κτίριο αναφέρουν τα τοπικά μέσα στέγαζε ένα αρτοποιείο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα έχει μετακινηθεί το 65% των ερειπίων.

Η τρομοκρατική επίθεση του Κιέβου στις κατοικημένες περιοχές του Λισιτσάνσκ, σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, διεξήχθη με τα όπλα που παρείχαν οι δυτικές χώρες, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωση, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου .

«Μια ακόμα τρομοκρατική επίθεση είναι το “ευχαριστώ” των εξτρεμιστών του Κιέβου για την γενναιόδωρη οικονομική στήριξη από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση των 27 για χορήγηση 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, και επεσήμανε ότι οι πολίτες της Ε.Ε. πρέπει να γνωρίζουν που πηγαίνουν οι φόροι τους, καθώς «χρησιμοποιούνται για την αγορά θανατηφόρων οπλικών συστημάτων και για την αποστολή τους στο καθεστώς του Κιέβου που τους χρησιμοποιεί για να σκοτώνει αμάχους».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Ρωσία θα ενημερώσει τους διεθνείς οργανισμούς για την νέα «τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε από τη συμμορία του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι».

«Αναμένουμε από τους ενδιαφερόμενους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν άμεσα και απερίφραστα το έγκλημα που διέπραξαν οι μαχητές του Κιέβου», πρόσθεσε.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του LPR Yuri Govtvin δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διέπραξαν τρομοκρατικές ενέργειες.

«Μέρα ρεπό, Σάββατο. Μετά από μια εργάσιμη εβδομάδα, κάτοικοι της πόλης ήρθαν στο καφέ του αρτοποιείου για να χαλαρώσουν με την οικογένειά τους. Και αυτή τη στιγμή υπάρχει άλλη μια τρομοκρατική επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε από την πλευρά του ο πρώτος αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Γιούρι Γκόβτβιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα