ΑΘΗΝΑ
06:55
|
04.05.2024
Συνεχίζονται τα αγροτικά μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, μετά την μαζική κινητοποίηση στην Agrotica.
Καλούν σε αποκλεισμό του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς σταδιακά αποχωρούν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, τα 300 τρακτέρ που είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες για τη χθεσινή μεγάλη διαμαρτυρία στην έκθεση Agrotica, οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της χώρας προκειμένου να πραγματοποιήσουν νέο γύρο συνελεύσεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ενώ προετοιμάζονται για την πανελλαδική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στη Νίκαια της Λάρισας τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται και ενισχύονται.

Ελαιοπαραγωγοί, σιτοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι που έχουν παρατάξει 120 τρακτέρ στον κόμβο Μουδανιών, στήνουν φραγμό σήμερα και κλείνουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών τουλάχιστον μέχρι τις 8 το βράδυ και στα δύο ρεύματα, ενώ αύριο αναμένεται να κινηθούν με κομβόι τρακτέρ προς την πόλη της Θεσσαλονίκης με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να επιδώσουν ψήφισμα των διεκδικήσεων τους. 

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα χωράφια μας, μάς πετούν ψίχουλα τη στιγμή που εμείς φωνάζουμε πανελλαδικά ότι είμαστε στο τέλος μας, σβήνουμε», επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων, Φιλοκλής Κοτζιά.

Χθες το βράδυ, την κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσαν αγρότες από το μπλόκο της Θέρμης που κινήθηκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αεροδρομίου «Μακεδονία» με πρόθεση να προχωρήσουν στον αποκλεισμό του.

Το αγροτικό μπλόκο στον κόμβο των Μαλγάρων, στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη-, ενισχύεται σήμερα με αγρότες και κτηνοτρόφους από Ραχιά, Βαλμάδα, Χαλάστρα και Άδενδρο.

Σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία, οι βιοπαλαιστές του πρωτογενούς τομέα παραμένουν παρατεταγμένοι στα αγροτικά μπλόκα που έχουν στήσει και με γενικές τους συνελεύσεις θα καθορίσουν την επόμενή τους στάση.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας προχωρούν σήμερα σε στήσιμο νέου μπλόκου, παρατάσσοντας τρακτέρ στην Ερμίτσα Αγρινίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Νέα κινητοποίηση αύριο Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στα Μεγάλα Χωράφια διοργανώνει και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ: Οι φοιτητές υπερασπίζονται το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ζωή

Και στο Μεξικό ξεσηκώνονται οι φοιτητές για το έγκλημα στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα