ΑΘΗΝΑ
03:17
|
22.05.2024
«Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» φώναξαν οι αγρότες από τη Θεσσαλία.
Φωτ.: 902.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγρότες από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία έχουν συγκεντρωθεί στη ΔΕΘ για το συλλαλητήριο που έχει εξαγγελθεί στο πλαίσιο της 30ης Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να στείλουν μαχητικό, μαζικό, αγωνιστικό μήνυμα κλιμάκωσης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους οι οποίες συνεχίζονται παρά τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Κάνοντας λόγο για μέτρα – ψίχουλα, που βρίσκονται μακριά απ’ τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματά τους, οι πρώτοι αγρότες από τη Νάουσα και τα Γρεβενά έφτασαν, λίγο μετά τις 11 το πρωί, στη Βόρεια Πύλη επί της Εγνατίας οδού, ενώ ακολούθησαν και αγρότες από τη Θεσσαλία που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με λεωφορεία από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Μαγνησία.

Σε μια συμβολική κίνηση οι αγρότες από τη Λάρισα έριξαν στο οδόστρωμα κάστανα και μήλα, πριν κατευθυνθούν με πορεία μέσα από τη ΔΕΘ, προς  τη νότια πύλη, όπου είναι συγκεντρωμένοι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας παρατάξει πάνω από 300 τρακτέρ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σημερινή κινητοποίηση, οι αγρότες καλούν σε σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι, με ένα και μοναδικό αίτημα, όπως λένε, την επιβίωσή τους.

Τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην Agrotica

«Είναι η ώρα να ληφθούν στρατηγικές αποφάσεις για τον αγροτικό τομέα και γι’ αυτό η Έκθεση AGROTICA αποκτά μία πολύ μεγάλη σημασία και είναι για τον αγροτικό κόσμο ότι είναι η Διεθνής Έκθεση του Σεπτεμβρίου για τον επιχειρηματικό κόσμο», επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης στη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και μέλη της διοίκησης. «Σε όλη την Ευρώπη ο αγροτικός κόσμος είναι σε αναβρασμό και εμείς πρέπει να είμαστε παρόντες στη συζήτηση για το μέλλον του αγροτικού τομέα», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΘ-Helexpo και στο σχέδιο ανάπλασης του χώρου, λέγοντας, όμως, ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται περισσότερο πράσινο, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα.«Είμαι πεντακάθαρος. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε καθαρά χέρια και είμαστε εδώ για να προσφέρουμε. Θα στηρίξουμε τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Κασσελάκης και σημείωσε πως η πόλη πρέπει να γίνει πόλος έλξης για επενδύσεις και νέους ανθρώπους

Στη συνέχεια, γύρω στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo είχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα