ΑΘΗΝΑ
13:43
|
01.05.2024
Οι τουρκικές αρχές ενίσχυσαν τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά την επίθεση εναντίον καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη πριν μία εβδομάδα.
Δυνάμεις της Αστυνομίας αποκλείουν τους δρόμους έξω από την καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία στην Κωνσταντινούπολη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος κατηγορούνται 34 ξένοι υπήκοοι, που συνελήφθησαν χθες στην Τουρκία κατά τη διάρκεια μιας ευρείας επιχείρησης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια.

Στην κατοχή αρκετών από τους συλληφθέντες, που στην πλειοψηφία τους καταζητούνταν από την Ιντερπόλ, βάση διεθνών ενταλμάτων, φέρεται να βρέθηκαν περίστροφα, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι τουρκικές αρχές ενίσχυσαν τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά την επίθεση εναντίον καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη πριν μία εβδομάδα και την δολοφονία ενός ανθρώπου, για την οποία έχουν έως τώρα συλληφθεί 25 άτομα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι δύο ύποπτοι δράστες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν από την αστυνομία. Οι δύο ύποπτοι δράστες πιστεύεται ότι έχουν δεσμούς με την μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο X.

Οι κύριοι ύποπτοι είναι ξένοι υπήκοοι, ο ένας από το Τατζικιστάν και ο άλλος από τη Ρωσία, δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Η μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στο κάλεσμα των ηγετών της οργάνωσης να στοχοποιήσουν Εβραίους και Χριστιανούς.

Οι αρχές είπαν ότι η επίθεση θα μπορούσε να ήταν πιο θανατηφόρα, αλλά τα όπλα των επιτιθέμενων μπλόκαραν.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά επιθέσεων σε ολόκληρη την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης μιας το 2017 σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Κωνσταντινούπολης που άφησε πίσω της 39 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών από τον Ιούνιο του 2023, τους τελευταίους δηλαδή έξι μήνες, οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει 2.086 υπόπτους για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα