ΑΘΗΝΑ
19:20
|
27.04.2024
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό Μέγαρο, έξω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές, προκειμένου να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην υπό κατάληψη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και, ασκώντας βία κατά των συγκεντρωμένων, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η σχολή τελούσε υπό κατάληψη, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την περασμένη Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από ενέργειες των πρυτανικών αρχών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και  περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον «Παρατηρητή», τουλάχιστον δύο κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο του πανεπιστημίου, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, αποχωρώντας στη συνέχεια. Οι φοιτητές καταγγέλλουν τουλάχιστον 15 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι προσαχθέντες φοιτητές έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ στο σημείο συγκεντρώνονται φοιτητές, προκειμένου να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα