ΑΘΗΝΑ
07:36
|
04.05.2024
Η πρωτοφανής κλοπή διαπιστώθηκε την Κυριακή και ήδη έχει ειδοποιηθεί η Αρχαιολογία και η Αστυνομία για να πράξουν τα δέοντα.
Ένα από τα προσκυνητάρια που υπέστη κλοπή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία σχεδόν αδιανόητη κλοπή διαπίστωσαν σήμερα οι Ροδίτες στην περιοχή Φιλέρημο του νησιού, καθώς άγνωστοι έκλεψαν επτά από τις 14 χαλκογραφίες-προσκυνητάρια που βρίσκονταν τοποθετημένα στον λεγόμενο «Γολγοθά» προς τον σταυρό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Η Ροδιακή», η κλοπή διαπιστώθηκε την Κυριακή και ήδη έχει ειδοποιηθεί η Αρχαιολογία και η Αστυνομία για να πράξουν τα δέοντα.

Οι εικόνες από τα προσκυνητάρια που εκλάπησαν, αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού προς τον Γολγοθά, και έχουν κατασκευαστεί το 1928 στη διάρκεια της ιταλικής κατοχής.

Ένα από τα επτά προσκυνητάρια μετά την κλοπή

Η κλοπή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση κυρίως μεταξύ των κατοίκων της Ιαλυσού και ήδη οι αρμόδιες αρχές κινούνται δραστήρια σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών και επιστροφής των προσκυνηταριών.

Ένα από τα προσκυνητάρια που έμειναν άθικτα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Ιαλυσσού, Ανδρέας Κόγγος, επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Μόλις πληροφορήθηκα πως κλάπηκαν τα επτά από τα δεκατέσσερα προσκυνητάρια της Φιλερήμου τα οποία βρισκόντουσαν τοποθετημένα στον Γολγοθά προς τον σταυρό. Είναι κάποιες πράξεις για τις οποίες δεν φτάνουν τα λόγια για να τις καταδικάσεις. Έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι αρμόδιες υπηρεσίες, η αρχαιολογία, η ασφάλεια και η αστυνομία.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους αρμόδιους ότι τα κειμήλια θα επιστρέψουν στην θέση τους!

Παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάποια λεπτομέρεια, να με ενημερώσει και φυσικά θα υπάρξει η απαραίτητη εχεμύθεια!»

Η Φιλέρημος Ρόδου και ο Γολγοθάς

Ο Δρόμος του Γολγοθά στη Φιλέρημο ξεκινά απέναντι από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής. Το μονοπάτι κατασκευάστηκε κατά την περίοδο της ιταλικής κατοχής μεταξύ 1912 και 1945.

Τα μνημεία με τις 14 χαλκογραφίες που βρίσκονται κατά μήκος του μονοπατιού αντιπροσωπεύουν τις 14 στάσεις του Ιησού Χριστού στο δρόμο προς τη Σταύρωση.

Το μονοπάτι οδηγεί στην άκρη του λόφου όπου βρίσκεται ο εμβληματικός πελώριος σταυρός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα