ΑΘΗΝΑ
14:05
|
27.04.2024
Η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τα τρακτέρ να συνεχίσουν την πορεία τους, λέγοντας στους αγρότες να προχωρήσουν με τα αμάξια, για να παραδώσουν το ψήφισμα.
Μπλόκο αστυνομικών στους αγρότες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 300 τρακτέρ αποχώρησαν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν σταθμεύσει στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ στο πλαίσιο της Agrotica. Με τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι αγρότες σκοπεύουν να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, αφού έφτασαν με τα τρακτέρ τους στα Μουδανιά.

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα χωράφια μας, μας πετούν ψίχουλα τη στιγμή που εμείς του φωνάζουμε πανελλαδικά ότι είμαστε στο τέλος μας, σβήνουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων, Φιλοκλής Κοτζιάς, προσθέτοντας ότι «ο αποκλεισμός μας ξεκίνησε στις 10 το πρωί και θα λήξει μετά τις οκτώ το βράδυ και θα είναι και στα δύο ρεύματα επί της εθνικής οδού Ν. Μουδανιών- Θεσσαλονίκης».

Μπλόκο αστυνομίας

Ένταση έχει δημιουργηθεί στο ύψος του Λακκώματος επί της Εθνικής οδού Μουδανιών Θεσσαλονίκης, αφού έφτασε τελικά η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣέστησε μπλόκο και δεν επέτρεψε στα τρακτέρ να συνεχίσουν την πορεία τους με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ.

thesstoday.gr

thesstoday.gr

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι αγρότες με σκοπό να παρακάμψουν το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων άνοιξαν τα κιγκλιδώματα και επιχείρησαν να περάσουν από τα χωράφια.

thesstoday.gr

«Μας σταμάτησαν στο ύψος του Λακκώματος και μας είπαν, ότι αν θέλουμε να παραδώσουμε το ψήφισμα στο Υπουργείο, θα πρέπει να πάμε με τα αυτοκίνητά μας και δίχως τρακτέρ. Έτσι, προχωρήσαμε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών», είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, Χρήστος Τσιπέλης.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα είχε ξεκινήσει η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών από τον κόμβο των Μουδανιών προς το ΥΜΑΘ. Η πορεία είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 9 με αρκετά τρακτέρ να συμμετέχουν σε αυτήν, ενώ άλλα παρέμειναν στον σημείο που έχει στηθεί το μπλόκο στον κόμβο των Μουδανιών.

Οι αγρότες μετά την επίδοση ψηφίσματος στον υφυπουργό, θα επιστρέψουν πίσω στο μπλόκο, στον κόμβο των Μουδανιών.

Σημειώνεται, ότι αύριο Τρίτη (6/2), θα γίνει η συνεδρίασή τους στη Λάρισα όπου εκεί αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις τους για την συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα