ΑΘΗΝΑ
06:52
|
18.05.2024
Το ζήτημα των συστημάτων S-300 αναζωπυρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ύστερα από την επιστολή του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μαξίμου διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο αποστολής των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στην Ουκρανία, κατά παραγγελία των ΗΠΑ.

«Πρέπει να υπάρχει ένα όριο ως προς τα fake news και ειδικά όταν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα της χώρας και τη διεθνή της εικόνα. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και το διαψεύδω κατηγορηματικά. Δεν υπήρχε καν η πρόθεση να διακινδυνεύσει η Ελλάδα την αμυντική θωράκιση της χώρας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Το ζήτημα των συστημάτων S-300 αναζωπυρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ύστερα από την επιστολή του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με το πακέτο-μαμούθ για τα F-35 και δωρεάν στρατιωτικό εξοπλισμό, προκειμένου να «ενθαρρυνθεί» η υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Ο Μπλίνκεν επισήμανε στην επιστολή του ότι «συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για τις αμυντικές δυνατότητες που θα μπορούσε η Ελλάδα να μεταφέρει ή να πωλήσει στην Ουκρανία. Εάν αυτές οι δυνατότητες ενδιαφέρουν την Ουκρανία και εν αναμονή της επανεξέτασης της κατάστασης και της σχετικής αξίας τους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μπορούμε να διερευνήσουμε ευκαιρίες για πιθανές πρόσθετες FMF έως 200 εκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα».

Μόλις δύο ημέρες αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα