ΑΘΗΝΑ
11:20
|
02.05.2024
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προειδοποίησε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί όσο το καθεστώς του Κιέβου θα συνεχίζει τα πλήγματα σε μη στρατιωτικές υποδομές.
Ντμίτρι Πεσκόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως «τερατώδη τρομοκρατική επίθεση» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την επίθεση σε αρτοποιείο και εστιατόριο στο Λισιτσάνσκ, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, η οποία στοίχισε τη ζωή 28 αμάχων.

«Είναι το είδος των επιθέσεων που η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας σκοπεύει να τερματίσει», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος κατηγορώντας το Κίεβο για επαναλαμβανόμενα πλήγματα σε μη στρατιωτικές υποδομές.

«Δεν μπορεί να ονομαστεί κάτι άλλο πέρα από ‘τρομοκρατική επίθεση’, τα συνεχιζόμενα χτυπήματα σε μη στρατιωτικές υποδομές, σε αυτήν την περίπτωση, σε ένα αρτοποιείο – είναι μια φρικτή τρομοκρατική επίθεση και ο αριθμός των θυμάτων δείχνει ακριβώς το τερατώδες αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης», τόνισε ο Πεσκόφ και προειδοποίησε ότι «για να αποτραπούν στο μέλλον [σ.σ. τρομοκρατικές επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα], η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται».

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγεται ένα παιδί, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν σώα, από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε, δέκα άτομα.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πασέτσνικ, κήρυξε τη σημερινή σε ημέρα πένθους στη μνήμη των θυμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα