ΑΘΗΝΑ
05:20
|
04.05.2024
«Είμαι περήφανος για όλα όσα έχω πετύχει μα πάνω απ’ όλα επειδή το ρεκόρ εξακολουθεί να το κατέχει Ρώσος» τόνισε ο Κονονένκο.
Ο κοσμοναύτης Όλεγκ Κονονένκο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στο διάστημα τη στιγμή που βρισκόταν σε απόσταση 423 χιλιομέτρων από τη Γη κατέρριψε ο Ρώσος κοσμοναύτης, Όλεγκ Κονονένκο.

Ο 59χρονος έχει συμπληρώσει 878 ημέρες που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε πέντε διαστημικές πτήσεις. Δήλωσε ότι χάρη στις βιντεοκλήσεις και τα μηνύματα έχει καταφέρει να κρατήσει επαφή με την οικογένειά του, τα παιδιά του, όμως, όπως αναφέρει, μεγάλωσαν χωρίς την παρουσία του.

«Είμαι περήφανος για όλα όσα έχω πετύχει μα πάνω απ’ όλα επειδή το ρεκόρ εξακολουθεί να το κατέχει Ρώσος» τόνισε ο Ρώσος κοσμοναύτης ο οποίος διευκρίνισε ότι αντιμετωπίζει την έλλειψη βαρύτητας με πολλή γυμναστική.

Στόχος του είναι να διευρύνει το ρεκόρ ξεπερνώντας ακόμα και τις 1.000 ημέρες συνεχούς αποστολής στις 5 Ιουνίου για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που φτάνει σ’ αυτό το όριο.

«Μόνο αν επιστρέψω σπίτι θα συνειδητοποιήσω ότι τα παιδιά μου μεγαλώνουν χωρίς εμένα. Η δουλειά μας γίνονται ολοένα και δυσκολότερη και τα σχετικά πειράματα πιο περίπλοκα», πρόσθεσε. Η τωρινή του αποστολή άρχισε πέρυσι σ’ ένα Soyuz MS-24.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα