ΑΘΗΝΑ
19:23
|
23.06.2024
Ζεις στον 2ο όροφο και δεν κινδυνεύεις από πλημμύρα; Ε, τότε τι την θες την έκπτωση;
Ποιοι χάνουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πανηγυρικά την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για τις κατοικίες που είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές.

Το πρόβλημα είναι, ότι κατά την εφαρμογή του μέτρου προέκυψε εμπλοκή με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες να διαπιστώνουν ότι  να χάνουν την έκπτωση του 10%.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, που έχει ψηφιστεί, η ασφάλιση της κατοικίας θα πρέπει να καλύπτει σωρευτικά τους ασφαλιστικούς κινδύνους σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας για χρονικό διάστημα, τουλάχιστον, τριών μηνών εντός του ίδιου έτους.

Το πρόβλημα έγκειται σε διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται από τον πρώτο όροφο και πάνω και τα οποία δεν ασφαλίζονται για τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας εφόσον είναι στον 1ο, 2ο, 3ο,4ο, 5ο όροφο.

Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων διαπίστωσαν την εμπλοκή όταν μπήκαν στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ, για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση προκειμένου να λάβουν την έκπτωση του 10% στον ΕΝΦΙΑ και το σύστημα τους πέταξε έξω.

Όπως διαπίστωσαν, χάνουν την έκπτωση του 10% στον ΕΝΦΙΑ γιατί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχουν κάνει και έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ δεν περιλαμβάνει ασφάλιση για κίνδυνο πλημμύρας από φυσικό φαινόμενο, καθώς το ακίνητό τους είναι σε όροφο και δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας από φυσικό φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές αιτήσεις προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι ασφαλισμένα για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα από φυσικά φαινόμενα θα πρέπει να έχουν καταθέσει την αίτηση μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου προκειμένου να λάβουν την έκπτωση του 10% στον ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι για το 2024 από την ΑΑΔΕ ανακοινώθηκε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε 11 αντί σε 10 δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Απριλίου και την τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2025.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

Τρεις νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από ουκρανική επίθεση με πυραύλους σε παραλία της Σεβαστούπολης

Αίγυπτος: Ο αριθμός των νεκρών προσκυνητών του χατζ ανήλθε σε 672

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα