ΑΘΗΝΑ
13:26
|
07.05.2024
Με δεκάδες τρακτέρ απέκλεισαν και τη συνοριακή διέλευση του αυτοκινητοδρόμου Ολλανδίας-Βελγίου.
Φωτ.: Twitter / @WIS_William
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν, χθες Δευτέρα το βράδυ, στην Ολλανδία προκειμένου να αντιμετωπίσουν μαζικές διαδηλώσεις αγροτών που διέκοψαν την κυκλοφορία σε διάφορα σημεία της χώρας, αποκλείοντας αυτοκινητόδρομους και στήνοντας μπλόκα.

Εξοργισμένοι από τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, το αυξανόμενο κόστος, τις φθηνές εισαγωγές και τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγρότες κινητοποιούνται εδώ και ημέρες στην χώρα, όπως και στην Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν να καίγονται σωροί σανού και ελαστικών σε διάφορα μέρη σε όλη την Ολλανδία.

Η αστυνομία δεν ανέφερε εάν έγιναν συλλήψεις, τόνισε όμως την δυσκολία της να αντιμετωπίσει την κατάσταση λόγω του γεγονότος ότι έπρεπε να παρέμβει σε πολλά σημεία ταυτόχρονα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, Βέλγοι και Ολλανδοί αγρότες με δεκάδες τρακτέρ απέκλεισαν τη συνοριακή διέλευση του αυτοκινητοδρόμου Ολλανδίας-Βελγίου μεταξύ Μάαστριχτ και Λιέγης, επαναλαμβάνοντας παρόμοιους αποκλεισμούς συνοριακών περασμάτων που είχαν πραγματοποιήσει την Παρασκευή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Νότια Αφρική: Κτίριο καταρρέει, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Συμβούλιο Υπουργών: Υιοθέτηση νόμου της Ε.Ε. για έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα