ΑΘΗΝΑ
20:18
|
28.04.2024
Αφαιρούν ακόμα και Αγίους από το εορτολόγιο λόγω… ρωσικής καταγωγής.
Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άγνωστο άνδρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς ο διωγμός της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεχίζεται αμείωτος, έγινε γνωστό ένα ακόμα επεισόδιο εναντίον ιερωμένου, αυτή τη φορά κατά του Μητροπολίτη Τσερνίβτσι και Μπουκόβινα Λόνγκιν, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου, όταν άκουσε χτύπημα στην πόρτα και πήγε να ανοίξει στον απρόσκλητο επισκέπτη. Όπως ανέφερε, όταν άνοιξε την πόρτα, ένας άγνωστος άνδρας του επιτέθηκε και τον χτύπησε με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Αναλήψεως Bancheny, στην οποία ο Μητροπολίτης εκτελεί χρέη ηγούμενου, λόγω του τραυματισμού του κρίθηκε απαραίτητη μια χειρουργική επέμβαση στα μάτια και ο Μητροπολίτης αναρρώνει με επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2023, ο Μητροπολίτης στοχοποιήθηκε ως «εχθρός του κράτους» και ανακρίθηκε από τις ουκρανικές αρχές ασφαλείας για «υποκίνηση διαθρησκευτικού μίσους», λόγων υποτιθέμενων απαξιωτικών σχολίων του για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που υποστηρίζεται από το καθεστώς του Κιέβου.

Αφαιρούν ακόμα και Αγίους από το εορτολόγιο λόγω… ρωσικής καταγωγής

Παράλληλα, στη συνεχιζόμενη προσπάθειά της να διχάσει τον ουκρανικό λαό, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ακόμα και αλλαγές στο εορτολόγιο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα, αποφασίστηκε να μην εορτάζεται πλέον η μνήμη του ορθόδοξου πρίγκιπα Αλέξανδρου Νιέφσκι, που υπηρέτησε ως πρίγκηπας του Κιέβου την περίοδο 1246-1263 και νίκησε τις δυτικές δυνάμεις που διεξήγαγαν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας με τις ευλογίες του Πάπα, με στόχο να φέρουν τη Ρωσία στη Ρωμαιοκαθολική σφαίρα επιρροής και κυριαρχίας.

Σε συνεδρίασή της την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, η Ιερά Σύνοδος της OCU αποφάσισε να αφαιρέσει τον Άγιο Αλέξανδρο, από το λειτουργικό της ημερολόγιο στις 23 Νοεμβρίου, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της OCU .

Ενώ η Συνοδική έκθεση δεν εξηγεί γιατί απομακρύνθηκε ο Άγιος Αλέξανδρος, ο προκαθήμενος της OCU, Μητροπολίτης Επιφάνιος αναφέρθηκε στο θέμα σε μια συνέντευξή του τον περασμένο μήνα, χαρακτηρίζοντάς τον «Ρώσο άγιο»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις ρωσικές αρχές

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα