ΑΘΗΝΑ
03:27
|
06.05.2024
Η Πολιτεία της Πενσυλβάνια αύξησε τις επενδύσεις της σε ισραηλινούς τίτλους κατά 20 εκ. δολάρια μετά την 7η Οκτωβρίου.
Οι 126 συλληφθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 126 συλλήψεις προχώρησε, χθες Δευτέρα, η αστυνομία στην Πενσυλβάνια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στις επενδύσεις της κυβέρνησης της Πολιτείας σε ισραηλινά ομόλογα.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «κόψτε τους δεσμούς με γενοκτονία», φωνάζοντας συνθήματα, με πλακάτ να ζητούν από την κυβέρνηση της Πολιτείας να αποσύρει τις επενδύσεις της με χρήματα των φορολογουμένων, από τα ισραηλινά ομόλογα, κινητοποιήθηκαν από την Jewish Voice for Peace, τον Philly Palestine Coalition και το Pennsylvania Council on American-Islamic Relations.

Σύμφωνα με την Ρεπουμπλικανή ταμία της Πενσυλβάνια, Στέισι Γκάριτι, οι επενδύσεις σε ισραηλινά ομόλογα έχουν μια ιστορία τουλάχιστον 30 ετών, αλλά το κρατικό μερίδιο αυξήθηκε κατά 20 εκατομμύρια δολάρια μετά την επίθεση της Χαμάς που ξεκίνησε τον πόλεμο στη Γάζα και σήμερα ανέρχεται σε 56 εκατομμύρια δολάρια.

Η Πολιτεία κατέχει επίσης περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια σε άλλους τίτλους με έδρα το Ισραήλ. Μαζί με τα 56 εκατομμύρια δολάρια, αυτό αντιστοιχεί στο 0,14% περίπου των κεφαλαίων που διαχειρίζεται ενεργά το υπουργείο Οικονομικών της Πολιτείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα