ΑΘΗΝΑ
06:16
|
19.05.2024
«Έχουμε πει ότι δεν θέλουμε να διαταραχθεί η κοινωνική και η εμπορική ζωή της χώρας», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δυσαρέσκεια του Μαξίμου με την απόφαση των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση «κανείς δεν ωφελείται από τη διατάραξη της κοινωνικής, οικονομικής και εμπορικής ζωής της χώρας, από αποφάσεις που δεν εξυπηρετούν ούτε τους ίδιους τους αγρότες».

Όπως επισημαίνουν «η κυβέρνηση είναι πάντα στη διάθεση κάθε επαγγελματικής ομάδας, όπως και των αγροτών και αντιμετωπίζει με σεβασμό τις αγωνίες τους για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. Από το 2019, απαντούμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και απτές πολιτικές, επιλέγοντας πάντα τη συζήτηση και το διάλογο».

Υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει ότι είναι εφικτό προς όφελος των αγροτών» και ότι «είναι πάντοτε δίπλα, όπως έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις, σε κάθε επαγγελματική ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας», τονίζοντας πως «άλλωστε πολλές από τις ανωτέρω παρεμβάσεις έγιναν πραγματικότητα λόγω και της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας».

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές στο ερώτημα «τι θα κάνετε με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς;», απάντησαν: «Έχουμε πει ότι δεν θέλουμε να διαταραχθεί η κοινωνική και η εμπορική ζωή της χώρας», υποστηρίζοντας ότι είναι ανοικτοί στο διάλογο.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τους αγρότες, το οποίο αποτελεί βασικό αίτημά τους, απάντησαν ότι «αν υπάρχει θεσμικό όργανο, θα τους δούμε».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα