ΑΘΗΝΑ
21:51
|
17.05.2024
Οι Τάιμς Ν. Υόρκης αναφέρουν πως από τους 136 Ισραηλινούς ομήρους της Χαμάς είναι πλέον ζωντανοί μόνον οι 104.
Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ ζητούν την άμεση απελευθέρωση των ομήρων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το ενδεχόμενο θανάτου αρκετών δεκάδων από το σύνολο των υπολοίπων 136 Ισραηλινών ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ασχολείται σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει πως από τους 136 Ισραηλινούς ομήρους της Χαμάς είναι πλέον ζωντανοί μόνον οι 104.

Τείχος δρόμου στο Τελ Αβίβ με τις φωτογραφίες των ομήρων της Χαμάς

Με το στοιχείο αυτό διαφώνησε το απόγευμα το ισραηλινό «Φόρουμ των Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων»  που ανακοίνωσε ότι κατά τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του έχουν χάσει τη ζωή τους 31 και όχι 32 όμηροι.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουμε υπάρχουν 31 θύματα. Πριν βγει το άρθρο αυτό, μας είχε σταλεί επίσημο μήνυμα σε όλες τις οικογένειες των ομήρων πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα στοιχεία εκτίμησης για την κατάστασή τους» ανέφερε το ισραηλινό «Φόρουμ των Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων»

Πριν λίγες μέρες, αξιωματούχοι του ισραηλινού  στρατού είχαν πει σε δημοσιογράφους πως έχουν πεθάνει οι 29 από τους 136  ομήρους που έχουν απομείνει σε κατάσταση αιχμαλωσίας σε άγνωστες τοποθεσίες της Λωρίδας της Γάζας, παρά τις πολεμικές επιχειρήσεις και τις προσπάθειες των ισραηλινών και μυστικών υπηρεσιών εδώ και τέσσερις μήνες να εντοπίσουν τους απαχθέντες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα