ΑΘΗΝΑ
18:51
|
21.05.2024
Ο Βαγγέλης Ρωχάμης, ένας από τους πιο διαβόητους δραπέτες φυλακών που είχε αναπτύξει και πολιτικό λόγο σε εξεγέρσεις κρατουμένων, έφυγε σήμερα από τη ζωή.
Βαγγέλης Ρωχάμης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 73 ετών στη διάρκεια νοσηλείας στο νοσοκομείο Χαλκίδας ο Βαγγέλης Ρωχάμης, ένας από τους διαβόητους διαρρήκτες και δραπέτες φυλακών κατά τις δεκαετίες του 1970, του 1980 και του 1990.

Ο Ρωχάμης, που είχε μείνει  γνωστός στο πανελλήνιο σαν «πεταλούδας», είχα αποδράσει αναρίθμητες φορές συχνά με τη βοήθεια φίλων, γνωστών και την προστασία των γυναικών.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 είχε γράψει «ιστορία» όταν διαπιστώθηκε πως κάποτε όταν τον αναζητούσε η αστυνομία με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν.

Είχε βγει στη βιοπάλη από τα 16 του, προσπαθώντας να βοηθήσει στη συντήρηση της πολυμελούς οικογένειάς του. Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας το 1971 στη Σύρο το έσκασε για να δει την νεογέννητη κόρη του επειδή του είχαν αρνηθεί την άδεια. Όταν συνελήφθη τον καταδίκασαν  σε περίπου 160 μέρες φυλάκιση στις Φυλακές Κορυδαλλού. Από κει και πέρα ξεκίνησε η «καριέρα». Το 1976 έκανε κλοπή στο ταχυδρομείο του χωριού του στην Εύβοια. Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Το 1981 πρωτοστάτησε στην εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές αναπτύσσοντας και πολιτικό λόγο. Το 1986 καταδικάστηκε για αυτό το ρόλο σε άλλους 27 μήνες κράτησης.

Εκτιμάται πως ο Βαγγέλης Ρωχάμης είχε κάνει πάνω από δέκα αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Έξι μήνες φυλάκιση στους ιδιοκτήτες για τις παραστάσεις με δελφίνια

Λαμία: Σκουλήκια και τρίχες στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν δηλητηρίαση

«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»: Η λαμαρίνα όλα τα σβήνει και το πόρισμα πουθενά

Παπαϊωάννου: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα