ΑΘΗΝΑ
11:49
|
02.05.2024
Προβλέπονται απαγορεύσεις ακόμη και στο πότισμα δημόσιων κήπων καθώς η Καταλονία αντιμετωπίζει την χειρότερη λειψυδρία των τελευταίων 150 ετών.
Βαρκελώνη-Ξηρασία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας των τελευταίων 150 ετών αντιμετωπίζει μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ισπανίας, η Βαρκελώνη.

Δεδομένου ότι εδώ και τρία χρόνια δεν βρέξει ούτε καν κατά τις φθινοπωρινές περιόδους, οι καταλανικές αρχές στη βόρεια Ισπανία άρχισαν πλέον από το Σαββατοκύριακο να εφαρμόζουν έκτακτα μέτρα εξοικονόμησης νερού για τους 6.000.000 μόνιμους κατοίκους.

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η ανανέωση του νερού από τις παροχές ύδρευσης στις πισίνες ξενοδοχείων ή σε χώρους κάμπινγκ, εκτός και εάν πρόκειται για ανακυκλωμένο νερό.

 Εάν η ανομβρία συνεχιστεί και τους επόμενους λίγους μήνες, τότε η υδροδότηση της πόλης θα γίνεται καθημερινά από δύο μεγάλα πλοία που θα μεταφέρουν νερό από τη Βαλένθια.

Η γη στις όχθες του ποταμού Τερ, που διατρέχει αποκλειστικά την επαρχία της Ζιρόνα στην Καταλονία, δείχνει κομματιασμένη σαν πληγωμένη

Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Καταλονία (και οι οποίοι πέρσι ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια άτομα) καλούνται να μην υπερβούν το χρόνο των τεσσάρων λεπτών στα ντους των ξενοδοχείων ή των πανδοχείων. Επίσης, καλούνται να μην κάνουν χρήση των πισίνων με εξαίρεση αυτές που υπάρχουν για θεραπευτικούς λόγους.

Απαγορεύεται το πλύσιμο αυτοκινήτων και το πότισμα δημόσιων κήπων στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων εκτός και εάν πρόκειται για ύδρευση μέσω εγκεκριμένου συστήματος ανακύκλωσης ύδατος.

Εξαιρούνται προσωρινά των έκτακτων μέτρων οι πισίνες συλλόγων κολύμβησης αλλά απαγορεύεται η χρήση των ντους, που ισχύει και για τις παραλίες της πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα