ΑΘΗΝΑ
00:24
|
01.05.2024
Συνελήφθη σήμερα το πρωί από τους αστυνομικούς με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και της σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων.
Ο Γιουτιούμπερ σε μία από τις φρικτές μεταδόσεις κακοποίησης νεαρών με αναπηρίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ένας 35χρονος «γιουτιούμπερ» που κακοποιούσε εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο τα ανυπεράσπιστα νεαρά άτομα με ειδικές ανάγκες προς άγραν χιλιάδων «θεάσεων» και κερδών στο YouTube.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο 35χρονος συλληφθείς είναι γνωστός σαν  youtuber Hayate ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα δύο νεαρά άτομα που κακοποιούσε μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε δομή φιλοξενίας.

Ο 35χρονος κακοποιούσε ΑΜΕΑ σε ζωντανή μετάδοση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από τους αστυνομικούς με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και της σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων με την επιβαρυντική ισχύ του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη και άλλος ένας άνδρας, 42 ετών από το Κερατσίνι, που κακοποιούσε και αυτός νεαρούς και νεαρές με νοητική στέρηση έχοντας ανεβάσει πάνω από 550 βίντεο που παρακολουθούσαν έναντι αδράς αμοιβής πάνω από 22.000 ψυχικά διαταραγμένοι συνδρομητές με την ταρίφα να μην κατεβαίνει κάτω από τα 150 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που δεν αποκαλύπτει το ψευδώνυμο του 35χρονου αναφέρει  τα ακόλουθα:

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα